Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målfest i Alfta Indians premiär – "Vi borde tagit tre poäng"

/

Alfta Indians har aldrig kommit sämre förberedda inför en seriepremiär i division 1.
Men det verkar inte spela någon roll.
– Vi borde ha tagit tre poäng, men huvudsaken är att vi tar poäng, säger Jesper Persson Hägg, som avgjorde i förlängning mot Gamla Stan.

Annons

Efter en strulig höst där det sent blev klart med tränare och att Alfta över huvud taget skulle komma till spel i division 1 så var det premiär på lördagen – på hemmagolv mot Gamla Stan.

Och det började bra för ett ringrostigt Alfta. Redan efter 25 sekunder satte Johannes Sigvardsson 1–0.

Och mål skulle det sedan bli många av. Och Alfta hade grepp två gånger om där man hade kunnat stänga matchen. Tidigt i andra perioden gick laget upp till 4–2, för att sedan rasa och släppa tre mål på tre minuter.

– Huvudsaken att vi tar poäng även om vi borde haft tre. Vi släpper enkla mål och är inte på tårna riktigt. Men jag tycker vi gör det godkänt med tanke på att vi inte har spelat så många träningsmatcher eller tränat så mycket tillsammans, säger Jesper Persson Hägg.

Men Alfta kom tillbaka och hade 6–6 inför tredje perioden efter två raka mål från matchens lirare Joachim Rudman.

Och i tredje kopplades nytt grepp med fem minuter kvar när Emil Wallström satte 8–6. Men en utvisning (Alfta släppte in tre mål i spel i numerärt underläge) ställde till det och Gamla Stan kunde även kvittera.

I förlängningen startade Alfta i spel fem mot tre och det tog bara 24 sekunder innan Jesper Persson Hägg hade gjort 9–8.

– Det var första skottet på mål för mig, bollarna gick ju överallt. Det kändes bra på värmningen, men sedan gick det inte alls. Jag är ju mest känd för ett bra skott, inte passningsspelet, säger han.

På söndag väntar ny match, då mot topptippade Skellefteå.

– Jag får se om jag ens kan vara med eftersom jag jobbar. Men det blir en riktig värdemätare, efter det får vi utvärdera den här helgen och se var vi står, säger Jesper Persson Hägg.

Mer läsning

Annons