Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håsta rustar för äventyret i ettan – tränartrion klar och spelartruppen ses över

Håsta laddar för en historisk första säsong i division 1. Nu är det klart vilka som ska leda nykomlingen nästa säsong. – Vi är redo för nästa utmaning, säger Johannes Persson.

Annons

Håsta lekte hem segern i division 2 den gångna säsongen. I det efterföljande kvalet besegrade man Klockarberget över två täta och dramatiska matcher.

LÄS MER: Division 1 väntar efter stor dramatik

Den lyckade säsongen innebär att Håsta kommande säsong spelar i division 1 – för första gången i föreningens historia. Inför den resan har man rustar man både spelartrupp och tränarbesättning.

Klart är att trion Johannes Persson, Thomas Borg och Anders Nilsson leder laget nästa säsong. Samtidigt fortsätter Magnus Lampert i rollen som mental tränare.

– Sedan vi tog steget upp i division 1 har vår ambition varit att behålla nuvarande ledarstab. Och att redan i början av april kunna berätta för nuvarande spelare och eventuella nyförvärv vilka som kommer att leda laget nästa säsong underlättar givetvis föreningens fortsatta arbete avsevärt, säger Håstas sportansvarige Thomas Sandberg till klubbens hemsida.

Håstajubel efter att laget säkrat avancemang till division 1.

Johannes Persson ser fram emot att leda laget under den historiska resan på den högre nivån.

– Det ska bli väldigt roligt att mäta våra krafter på en högre nivå. Då tänker jag framförallt på våra yngre spelare. De har under året tagit stora steg i sin utveckling och är nu redo för nästa steg, säger Persson.

LÄS MER: Håstapojkar regionmästare efter finalkross

I ledarstaben saknas nu endast en målvaktstränare. Då majoriteten av ledarstaben är säkrad fokuserar nu Håsta stor kraft på att få ihop en slagkraftig trupp. Då med fokus på att behålla stommen av spelarna i den trupp som var med och spelade upp laget till ettan.

– Vi har redan börjat inventerat nuvarande spelartrupp, vilket är det viktigaste då det var dom grabbarna som fixade biljetten till division 1, och det ser väldigt positivt ut. Vi har också haft flera lyckade provträningar där vi fått se flera tänkbara nyförvärv på närmare håll, säger Sandberg.

Mer läsning

Annons