Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra poäng av sex möjliga för Håsta: "Godkänt för premiärhelgen"

Premiärhelgen slutade i fyra poäng av sex för Håsta när man tog emot Luleå respektive K 4 på Håstaholmen. På söndagen fick man nöja sig med en poäng, när K 4 avgjorde på övertid. – Surt att vi förlorar i sudden, för vi hade lika gärna kunnat vinna också, sammanfattar tvåmålsskytten Nicklas Forslöf.

Annons

Simon Larsson gjorde att av Håstas mål.

Premiären av division 1 Norrland klarade Håsta av på lördagseftermiddagen när man relativt enkelt besegrade Luleå med 6–2, men det blev tuffare när K 4 från Arvidsjaur kom på besök vid lunchtid på söndagen.

Håsta tog förvisso ledningen med 1–0 i den andra perioden, efter att den första gått mållös, då Simon Larsson fick till ett fint skott som landade bakom målvakten. Men gästerna norrifrån vägrade ge upp och mot slutet av perioden kunde man också kvittera till 1–1.

Den tredje perioden gick sedan i ett rafflande tempo och redan efter 48 sekunder gjorde Nicklas Forslöf sitt femte mål för helgen när han gav Håsta ledningen med 2–1. Dock skulle det svänga rejält, för fyra minuter senare hade blåklädda K 4 vänt helt på matchen och det stod 2–3 innan man ens hade spelat fem minuter av perioden.

Det var tuffa tag i söndagens match.

Håsta jobbade därefter febrilt för att kvittera och ta matchen till en förlängning och genom, jo precis, Nicklas Forslöf kunde man också göra just det. Med sitt sjätte mål på två matcher kvitterade han och det blev övertid som fick avgöra matchen.

Där gick det dock olyckligt för hemmalaget Håsta. Man var bara centimeter från att avgöra matchen i övertidens första minut, men istället blev det en dubbelutvisning och spel fyra-mot-fyra för lagen. När då K 4:s Dennis Nyström, som också kvitterade till 2–2, lämnades ensam framför kassen kom avgörandet och gästerna tog extrapoängen med sig.

– Det är lite hawaiispel i dag och det känns som att vi är lite slitna från i går. Det är surt att vi förlorar i sudden, för vi hade lika gärna kunnat vinna också, sammanfattar tvåmålsskytten Nicklas Forslöf.

– Men vi tar fyra poäng i helgen, så det kanske vi ska vara nöja med ändå. Det känns som att det är godkänt för premiärhelgen.

Håsta IBK – K 4 IF 3–4 (0–0, 1–1, 2–2, 0–1)

Skott: 25–17

Utv: 1x2, 1x5 – 2x2

Andra perioden:

1–0 (6.02) Simon Larsson (Nicklas Forslöf)

1–1 (18.23) Jesper Lundkvist (Johan Renberg)

Tredje perioden:

2–1 (0.48) Nicklas Forslöf (Jonathan Sondell)

2–2 (2.34) Dennis Nyström

2–3 (4.48) Jesper Lundkvist

3–3 (10.33) Nicklas Forslöf

Övertid:

3–4 (1.37) Dennis Nyström (David Sandberg)

Mer läsning

Annons