Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alftas kamp mot klockan

/

Tre veckor till premiär i innebandyns division 1.
Då står Alfta Indians fortfarande utan tränare och flera spelare tvekar om en fortsättning.
– Att kasta in handduken finns inte, säger sportchefen Tony Jansson.

Annons

– Det har verkligen varit full fart. Jag har jobbat mycket med att säkra upp truppen och nu på slutet har truppen format sig och det ser riktigt bra ut.

Så sade Alfta Indians sportchef Tony Jansson till helahälsingland.se i början av augusti. Trots att laget fortfarande saknade en tränare var han optimistisk inför en säsong där klubben som nykomling "ska etablera sig" i division 1.

Tre veckor senare är tränarsituationen densamma – och till premiären mot Gamla stan är det bara drygt tre veckor. Enligt uppgifter, som bekräftas av Tony Jansson, är Jan "Hoppet" Olsson det hetaste tränarspåret.

– Vi för en dialog med "Hoppet" och så får vi se vart det landar. Självklart är han jätteintressant, han skulle lyfta det här laget ganska mycket.

Men det är inte bara tränarbiten som är oviss. Det finns även frågetecken kring spelartruppen. Tony Jansson bekräftar uppgifterna om att Alfta Indians bara har ett tiotal spelare säkrade inför säsongen – och att en handfull spelare fortfarande tvekar om en fortsättning.

– Det finns några spelare som inte har bestämt sig trots att det är så nära inpå premiären, säger han.

Under tisdagen skulle Alfta Indians ha haft möte med spelarna. Mötet sköts dock upp till nästa vecka.

– Det är inget krismöte. Ibland måste man bara prata med spelarna. De som är här är taggade, sedan finns det en del som funderar och blir de klara har vi ett slagkraftigt lag för att lyckas.

Det pratas om att ni kan tvingas dra er ur division 1. Hur kommenterar du det?

– Folk pratar så klart, men riktigt så illa känns det inte. Vi hoppas verkligen att det här ska lyckas, säger han.

Oroas du över situationen?

– Nä, det kan jag inte säga. Det är ett tag kvar till premiären. Vi hoppas ganska snart få klart med tränare och de spelare som tvekar.

Vad beror det på att en del spelare tvekar?

– Tränarfrågan är nog en stor del i det, och suget för innebandy. Men det finns spelare som är taggade och vill göra det här. Att kasta in handduken finns inte, inte nu i alla fall. Viktigast är att vi tror på det här i premiären, säger Tony Jansson.

Mer läsning

Annons