Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta Indians avslutade säsongen med målfest

/

Alfta Indians spelar i division II nästa säsong.
Då avslutade de sejouren i division I med ett målkalas.
– Det blev många mål så det var roligt för publiken. Det har kanske inte varit så många roliga matcher i år, säger Alftatränaren Andreas Asp.

Annons

Efter förra helgens förlust stod det klart att Alfta Indians inte längre hade någon chans att hänga kvar i division I.

När de då tog emot IBK Sundsvall i säsongens sista match, på hemmaplan, passade de på att bjuda publiken på underhållning.

Inte mindre än 20 mål blev det totalt i matchen, där hemalaget stod för tolv av dem.

– Vi ville avsluta snyggt och kriga för alla de som jobbar ideellt inom föreningen, för sponsorer och för föreningen. Det går inte att lägga sig ned och dö. Och så blev det många mål så det var roligt för publiken. Det har kanske inte varit så många roliga matcher i år, säger Andreas Asp.

Läs mer: Den sista livlinan rök – nu åker Alfta Indians ur ettan

Alfta hamnade direkt i underläge efter att poängligavinnaren Alexander Johansson skickat in två bollar inom loppet av fem minuter. Sedan vaknade hemmalaget, rejält.

Även om det stod 4–4 efter den första perioden var det hemmalaget som var det bättre laget.

– Det märktes innan matchen och under första tio minuterna att det inte var något att spela för, men sedan vaknade matchen till liv, och vi också, säger Asp.

Alfta fortsatte sedan på den inslagna vägen och gjorde ytterligare fyra mål i var och en av de återstående perioderna för att till slut vinna med 12–8.

– Jag tycker att vi gör en väl genomförd match under 50 minuter. Det är en laginsats, hårt krig och en bra prestation som gör att vi tar tre poäng. Nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Målet är att ta oss tillbaka, det finns inget annat, säger Asp.

Mer läsning

Annons