Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar SSL för spel i division 1 – men Bollnäs saknar fortfarande tränare: "Får se hur det blir"

Efter två säsonger i IBF Falun och SSL återvänder Agnes Edlund till Bollnäs/Hertsjö. Men det återstår en hel del frågetecken att lösa för klubben. – Vi har ingen tränare och inte så många spelare i truppen, säger hon.

Annons

Edlund, 19 år, väljer att flytta hem till moderklubben efter en utflykt i bland annat Söderhamns IBF och nu senast i Falun. Anledningen till är den hon väljer spel i division 1 framför en fortsatt satsning på högre nivå är en bristande motivation.

– Jag har tröttnat lite och bestämde mig för flytta hem och spela med Bollnäs igen. Men vi får se vad som händer i framtiden. Det kan mycket väl bli så senare igen.

Totalt två säsonger blev med IBF Falun i den högsta ligan – SSL.

– Första året gick det helt okey och vi höll oss kvar. Men det sista året gick inte så bra för laget. Jag fick dock lära mig rätt mycket och fick också hänga några kassar.

Agnes Edlund.

Men när bara någon månad återstår till seriestarten är det många frågor som fortfarande hänger i luften när det gäller Bollnäs/Hertsjö.

– Vi har ingen tränare och det är inte så många spelare i truppen. Vi får se hur det blir, säger Edlund.

Något som också Emilia Björklin Wolff i klubbens styrelse bekräftar:

– Nej, någon tränare har vi inte. Vi försöker lösa det inom föreningen. Vi har också tappat ganska många spelare och har en liten trupp. Men sedan har vi också fått några nyförvärv som Elin Lund Jonsson och Agnes som båda spelat i SSL.

FAKTA: Lagen i division 1 Västernorrland

Ankarsvik, Bollnäs/Hertsjö, Hudik/Björkberg, Frösön, Klockarberget, Söderhamn, Timrå.

Mer läsning

Annons