Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckmans innebandylista: Hudiksvallsexporten i topp

/

Varannan vecka levererar Sportens Rikard Bäckman en lista från hälsingeinnebandyn.
Den här gången är det en poängmakare från Hudiksvalls som är i topp.

Annons

1. Hudiksvallsexporten som öser in poäng

Agnes Wiklund, fostrad i H/B och Njutånger, spelar nu division 1-innebandy i Sundsvall. Förra säsongen blev hon tvåa i hela seriens poängliga – och hennes säsongsinledning nu talar för en upprepad framgång. Elva poäng (5+6) har 19-åringen stått för i de fyra inledande omgångarna. Succé!

2. Mr 500 – Jakob Jonsson

Hudik/Björkbergs Jakob Jonsson prisades i förra hemmamatchen för att han har stått för smått osannolika 500 poäng i den blåa tröjan. Dit har ingen annan någonsin nått i klubben. 22 år gammal och redan en klubblegendar – rätt häftigt om ni frågar mig.

3. Janssons snabba fötter och sjuka mål

Visst, det är nästan ett par veckor gammalt nu. Men Viktor Janssons overkliga mål mot Tyresö Trollbäcken ska ju med på en hälsingsk innebandylista, ingenting är säkrare. Snabba fötter, någon?

4. Damderby för första gången på sju långa år

På fredagskvällen smäller det på Håstaholmen – för första gången på åtta långa år så ska Hudik/Björkberg spela derby mot Njutånger i seniorsammanhang. Två lag som inlett säsongen med en seger och en torsk vardera. Det är en tabellriktning det ska spelas om, helt enkelt.

5. Moralen i Håsta

Håsta låg under med 2–5 i början av andra perioden hemma mot Alnö i fredags. Kört, och säsongens första torsk? Knappast. Under de sista nio minuterna växlade man upp, hämtade igen och avgjorde matchen. Seger 9–7 och fortsatt serieledning.

6. Bollnäs/Hertsjös starka start

Det är inte bara Håsta vi kan sätta hoppet till i division 2. Även Bollnäs/Hertsjö, som i fjol spelade i trean, har inlett starkt och blir att räkna med. Firma Joel Högberg/Emmanuel Edlund har matat in 19 poäng tillsammans – och laget har full pott efter två spelade matcher.

7. Stryklagen från Ljusdal

På veckans jumboplats hamnar klubben IK Ljusdal. Herrlaget i västernorrlandstvåan har noll poäng och 11–42 i målskillnad efter tre spelade matcher, och b-laget i trean är även det poänglöst och har 7–25 efter två matcher. Ingen vidare säsongsinledning i nordvästra Hälsingland, med andra ord.

Mer läsning

Annons