Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asp mot nya höjder

/

Det funkade fint i Falun. Och nu gör Kristoffer Asp en ny toppresa i Superligan.
I Sundsvall.

Annons

– Vi är på rätt väg, säger den 28-årige backen från Alfta, klar för fyra nya år i kometklubben Granlo BK.

– Det är bra drag kring sporten, med mycket publik på hemmamatcherna, säger "Koffe" Asp – en nyckelspelare när nykomlingen är på väg mot en slutspelsplats, med sju poäng ned till strecket med sju omgångar kvar.

– Det funkar bättre än i fjol. Jag får också mycket speltid, säger Asp – som svarat för 14 poäng fördelade på sex mål och åtta assist.

Grunden till framgången finns på hemmaplan – I Sundsvalls sporthall har Granlo vunnit åtta av nio matcher.

Enda förlusten kom i TV-matchen mot Warberg – och det har sin förklaring.

– Då krävs en särskild TV-matta. Vi har annars en stor fördel av vårt snabba parkettgolv. Vi kan driva upp ett hårt tempo där bollen rullar mycket fortare än på ett vanligt golv, berättar "Koffe".

Närmast väntar en hemmadust med tabelltrean Pixbo Wallenstam – och en särskilt (prestige)laddad match i matchen där Asp som får möta sin gamla lagkamrat (både i Alfta och Falun) Patrik Malmström.

Även vid sidan är det bra flyt. Med lärarjobb på en idrottsskola, och en familj (sambo Therese och drygt ettåriga dottern Alma) som hittat hem i Sundsvall.

– Det kändes bara bra att skriva på för ytterligare fyra år. Om vi kan addera lite spetskvalitet, då tror jag Granlo snart kan nå en SM-final...

Mer läsning

Annons