Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska mästaren vill ha H/B-stjärnan Johan Elving: "Vi ska ses nästa vecka"

Efter en strålande säsong uppvaktas Hudik/Björkbergs poängmaskin Johan Elving av en rad klubbar. På tisdag träffar han nyblivna svenska mästaren Storvreta.

Annons

Johan Elving snittade över två mål per match för Hudik/Björkberg i allsvenskan. Säsongen avslutades med en sejour i IBF Falun och inför nästa säsong är Elving en eftertraktad spelare på marknaden.

Nyblivna svenska mästaren Storvreta har haft ögonen på Elving ett tag och har under säsongen scoutat honom på plats under matcher.

Klubbchefen Kim Knudsen bekräftar intresset.

– Han har gjort en väldig massa poäng i allsvenskan. Han levererar, han är snabb och han har ett bra skott. Och han är ung och utvecklingsbar, vilket passar bra för Storvreta. Vi letar efter unga och lovande spelare, säger Knudsen.

På tisdag ska parterna träffas för ett första möte i Uppsala.

– Vi har i första hand pratat med Hudik/Björkbergs klubbledning. Det är viktigt att vi hanterar det korrekt med föreningen som äger spelaren. Efter det har vi tagit kontakt med Johan, och vi ska ses nästa vecka, säger Kim Knudsen.

Johan Elving har flera lag som visar intresse för honom inför nästa säsong. Regerande svenska mästaren Storvreta är ett.

För Johan Elving, som alltså har kontrakt med H/B även över nästa säsong, så fortsätter tankarna att snurra kring framtiden.

Det som skulle kunna tala för Storvreta är att han studerar till förskolelärare i Uppsala.

– Det är klart att det är lockande, absolut. Jag fick möta Storvreta några matcher med Falun i slutspelet och det är ett bra lag med många stjärnor. Klart att det är smickrande att dom visar intresse, säger Elving om intresset från Storvreta.

Utöver Storvreta finns en rad andra klubbar med i jakten på hans signatur, och diskussionerna med olika intressenter har enligt Elving själv kommit olika långt.

– Jag vill spela innebandy, den här biten kanske är den lite jobbigare delen. Men klart att det är roligt att det verkligen finns intresse för en, det ger en boost, säger han.

Enligt Kim Knudsen skulle en överenskommelse mellan Storvreta och Hudik/Björkberg kunna se ut på flera vis.

– Vi är intresserade av att ha en bra relation med Hudik/Björkberg. Det finns andra alternativ än en ren övergång, dubbellicens till exempel. Då finns det möjlighet att Johan även kan hjälpa till hemma i Hudiksvall. Men där är vi inte än, det är bara lite olika tankar, säger Knudsen.

Utan att gå händelserna i förväg är det en lösning som i sådana fall skulle kunna tilltala Johan Elving.

– Det är ett bra alternativ både för Hudik/Björkberg och för mig. Det blir en slags säkerhet ifall det skulle bli dåligt med speltid, för då kan man utnyttja den biten, säger han.

Mer läsning

Annons