Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkebesked från Hudik/Björkberg – slog finskt ligalag i Umeå: "Vi var riktigt bra"

Om en dryg vecka är det seriepremiär för Hudik/Björkberg. Så hur bra är laget? Ett kvitto kom under helgens elitturnering i Umeå.

Annons

– Vi var riktigt bra faktiskt, jag trodde inte vi skulle få de här resultaten sett till vad vi presterat innan. Vi har ett nytt försvarsspel som också klickade i nu. Bitarna har fallit på plats nu, säger Oskar Fahlberg, ny i år från Håsta.

Elitturneringen i Umeå samlade åtta lag fördelade på två grupper. Hudik/Bjöskrberg ställdes mot finska ligalaget OLS Uleåborg, SSL-laget IBK Dalen samt Sparta Prag.

Och H/B visade att laget blir att räkna med i vinter. Efter underläge med 1–6 mot Dalen var man nära att skapa skrälläge i slutet då H/B gick upp till 4–6, för att till slut falla med 4–7.

I mötet med OLS vann H/B med 7–5 och även mot Sparta Prag blev det seger, då med 6–4.

– Vi hade lägen där mot Dalen att göra 5–6 innan de avgör. OLS var väl kanske allsvensk klass, men vi var bättre och det var en rättvis seger. Sparta Prag sprang mycket och spelade på kropp. Vi hade en match i kroppen mot dem, men det lugnade ner sig, säger Oskar Fahlberg.

Hudik/Björkberg gjorde en start turnering i Umeå men missade slutspel på grund av målskillnad.

Eftersom OLS vann mot Dalen slutade samtliga lag förutom Sparta Prag på sex poäng – men för H/B innebar det missat slutspel på grund av sämre målskillnad. Starkt ändå med tanke på att laget åkte till Umeå med tre backar – varav både Olle Pettersson och Mattias Karlsson skadade sig och lämnade defensiven till Sebastian Bild.

Vann turneringen gjorde Team Thoréngruppen efter 8–4 mot IBK Dalen.

Ett positivt besked för H/B var att Oskar Fahlberg, visade att målfarligheten finns även på högre nivå. Anfallaren som svarade för 58 poäng och 39 mål i division 2 förra säsongen noterades för fyra mål i turneringen.

– Fyra plus ett var ett okej facit tycker jag. Det gick okej för mig, men det märks att det går snabbare. Det känns att jag är mogen att ta steget upp, efter lite träning så är man i kapp, säger han.

Hur ser du på säsongen som kommer på ett personligt plan?

– Poängen spelar ingen större roll, bara laget vinner matcher och att jag får spela mycket så är jag nöjd, och komma in i en av de två första kedjorna. Men nu körde vi mest på tre kedjor och alla presterade på max.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons