Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongsstarten närmar sig för Hudik/Björkberg: "Vi har haft en bra silly season"

På onsdagskvällen gjorde Hudik/Björkbergs allsvenska herrtrupp det först innebandypasset ledda av nye tränaren Hans Edström. Om bara en dryg vecka är det dags för den första träningsmatchen, då laget möter Granlo BK på hemmaplan.

Annons

Alexander Hallvars Persson från Mora är Hudik/Björkbergs mest meriterade nyförvärv.

Inför nykomlingssäsongen i allsvenskan handlade en stor del av försäsongen om att söka spelare med ljus och lykta för att fylla upp en redan tunn trupp.

Läs mer: Så vill H/B:s nye tränare forma laget

Inför årets säsong, Hudik/Björkbergs andra raka i allsvenskan, ser det desto tryggare ut. Truppen tog form tidigt och är i princip klar.

– Vi har haft en jättebra silly season måste man säga. Vi har fått in en bra tränarstab som känns jättebra och vi känner oss jättenöjda med den trupp vi har i nuläget. Det kan eventuellt finnas plats för någon till, säger Per Jonsson, sportansvarig i klubben.

Efter förra säsongen, där H/B klarade sig kvar i allsvenskan på målskillnad, blev det tidigt klart att skyttekungen Johan Elving skulle lämna för SSL-laget Sirius. Det ryktades även om att två andra poängkungar, Jakob Jonsson och Viktor Jansson, skulle försvinna.

Läs mer: Poängkungen har gjort sitt val

Att Viktor Jansson valde att stanna i klubben är naturligtvis viktigt för H/B.

Men båda valde att stanna i klubben.

– Att båda blir kvar känns jätteskönt. Det är verkligen roligt för Johan att få komma till Sirius och SSL, vi önskar honom all lycka där, säger Per Jonsson.

Läs mer: Viktor Jansson såg över sina alternativ

Förutom Johan Elving är det egentligen bara Emil Strandell (som valt att sluta) som försvinner från a-truppen. Nyförvärvslistan är betydligt mer välfylld.

– Vi hade ju en alldeles för tunn trupp i fjol. Det var helt fantastiskt gjort av spelarna och ledarna att hålla oss kvar förra säsongen. Egentligen var det en bragd att fixa det på så får spelare, säger Per Jonsson, som tillsammans med övriga i sportgruppen jobbat hårt för att få truppen klar betydligt tidigare till den kommande säsongen.

– Jo, vi har väl blivit lite klokare i sportgruppen. Vi satte igång tidigt och började lista upp spelare och så.

Något annat positivt för H/B är att centern Dennis Bergman bestämt sig för att köra vidare ett år till i klubben. Bergman missade hela förra säsongen på grund av en fotskada, men är alltså nu i speldugligt skick igen.

Dennis Bergman tillbringade hela förra säsongen i båset, där han ingick i ledarstaben. Nu är centern tillbaka på innebandyplanen igen.

– Det blir ju som ett nyförvärv. Han kör på för fullt och det blir ju kul att se Dennis spela igen. Vi sa att vi ville ha in både spets och bredd och det var vi verkligen fått. Dennis är ju en av spetsspelarna. I form och utan skavanker är han riktigt bra, säger Per Jonsson.

Vad den spetsiga och betydligt bredare truppen kan utföra den andra säsongen i allsvenskan återstår att se. Per Jonsson hoppas på en bättre placering än fjolårets niondeplats, men någon målsättning vill han inte lägga sig i.

Läs mer: Här är H/B:s storvärvning: "Kändes rätt från början"

– Klart vi hoppas och tror på en bättre placering. Men vad vi har för målsättning och så vidare får Hans (Edström, nye tränaren) styra, säger han.

Förra säsongen slutade H/B tvåa i publikligan, trots att laget sladdade i tabellen. Per Jonsson hoppas på fortsatt intresse för lagets matcher. I synnerhet då det vankas heta matcher mot Gävle GIK och Granlo BK.

– Det ska bli en spännande säsong. Förhoppningsvis kommer det mycket publik. Vi märkte i fjol när vi tagit klivet upp att det är ett stort intresse för innebandy i Hudiksvall.

Fakta Hudik/Björkberg

Tränare: Hans Edström (ny).

Assisterande tränare: Micke Ericsson (ny).

Nyförvärv: Andreas Selin, Klockarberget, Linus Könberg, Håsta, Oscar Fahlberg, Håsta, Mattias Karlsson, Håsta, Fredrik Samuelsson, Håsta, Rasmus Blid, Håsta, Alexander Hallvars Persson, Kais Mora, Anton Frisk, H/B Ungdom, Linus Andersson, Kais Mora.

Förluster: Emil Strandell, slutar, Johan Elving, Sirius.

Mer läsning

Annons