Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken lockar Filip Nilsson

/
  • 18-årige Filip Nilsson från Bollnäs återvände till H/B från Rig Umeå.

Filip Nilsson var bara 16 år när han lämnade Hudik/Björkberg för två år sedan.
Efter en sejour i Rig Umeå är han nu tillbaka i klubben för att göra någonting han saknat.
– Jag vill spela inför stor publik, säger den 18-årige backen.

Annons

11 april säkrade Hudik/Björkberg den allsvenska platsen efter seger mot Skellefteå i kvalet. Redan en månad senare var första nyförvärvet klart. Hälsingen Filip Nilsson, 18, bestämde sig för att återvända till H/B som han lämnade för två år sedan.

– Vi har mycket bättre lag nu än sist. Då var vi ett bra division 1-lag, men nu har vi ett bra allsvenskt lag. På papperet bör vi vara ett mittenlag, säger Filip Nilsson som när det stod klart att han skulle återvända inte visste om han var tänkt som back eller forward.

Det vet han nu.

– Det är tänkt att jag ska spela back. Jag har testat lite som center på försäsongen, men back är det sagt och det är min bästa position. I genrepet mot Runsten bildade jag par med Olle Pettersson hela matchen, säger han.

Mer läsning: TV: SSL-nyförvärvet hoppas bidra med poäng

Filip Nilsson kommer från Bollnäs och skrev på för tre år med H/B. Förutom att spela i allsvenskan är det någonting mer han saknat rejält de senaste två säsongerna.

– Jag vill spela inför en stor publik, det har jag saknat. Vi hade väl ett snitt runt 50 åskådare i Rig och det var mest föräldrar som tittade. Vi hade inte ens måljubel på hemmaplan och det blir lite lojt när det ekar i hallen. Det är svårare att tagga i gång då för det känns som att vara på träning.

Hemmapremiär på lördag, hur känns det inför den?

– Det kommer bli smånervöst och jag hoppas på mycket folk i hallen.

Du som är från Hälsingland lär väl ha en och annan släkting på plats?

– Någon släkting och någon kompis kommer väl. Men Alfta spelare ju premiär i ettan samtidigt så då kanske man inte åker till Hudik.

Mer läsning: Emil Strandell om steget från tränarrollen

Just hemmapremiären mot Wibax Patriot är den match Filip Nilsson ser fram emot allra mest under säsongen. Men han medger att en viss bortamatch uppe i norr också kommer bli rolig.

– Jag har två gamla lagkamrater i Thoréngruppen så det blir roligt att åka upp till Umeå igen. Annars är det premiären, Wibax är ett lag vi ska kunna vinna mot. Det blir en viktig match direkt, säger han.

Mer läsning

Annons