Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poäng för Hudik/Björkberg – men det skulle ha varit en seger

Efter sju raka förluster blev det i alla fall en poäng för Hudik/Björkberg i bortamatchen mot Mora.
– Men vi skulle ha vunnit det här för spelmässigt var vi bättre än dom. I alla fall fem mot fem, sa tränaren Thomas Elving efter 6–6.

Annons

Men så var det ju det där med att hålla sig på planen också. Efter en drömöppning med ett ledningsmål redan efter 51 sekunder då Viktor Jansson slog till så drabbades Hudik/Björkberg av en femminutersutvisning. Emil Strandell åkte ut för matchen och då var det kört.

– Mora gjorde ju tre mål där och som vanligt fick vi jobba i en rejäl uppförsbacke. Nu gjorde vi det okej och vände matchen i andra perioden. Men det är surt att vi inte kunde hålla den ledningen och vinna.

Efter gästernas 6–5-mål i slutet av perioden tog det bara elva sekunder innan det var kvitterat.

Och sedan var det två lag som var rädda för att förlora. Skotten i sista perioden slutade 3–3 och den anfallsinnebandy som dittills hade bjudit på 12 mål bara försvann.

– Det var ängsligt i båda leden och det märktes tydligt att självförtroendet inte fanns där, sa Elving.

För Hudik/Björkberg blev det extra tydligt i slutet när laget fick chans i sitt första och enda power play. Då hände ingenting. Inte i förlängningen heller då lagen hellre bevakade den poäng man hade.

– Vi vågade inte ens gå på avslut. Lite typiskt för ett lag som har förlorat mycket. Vi måste snart ta en trepoängare för att hänga med – dom andra lagen där nere vinner ju sina matcher och det börjar bli ett glapp.

Nu har Mora och Hudik fortfarande samma poäng och ligger under nedflyttningsstrecket.

– Spelmässigt var det okej och vi gjorde några snygga mål. Men det märktes att vi mötte ett sämre motstånd än de senaste matcherna och det retar mig att vi inte kunde vinna. Men så är det.

Nu väntar Västerås hemma på lördag. Ett mittenlag som Hudik/Björkberg har segerchans mot.

– Vi ska ta den chansen och snart måste vi börja vinna matcher igen, avslutade Elving.

Läs mer: Krönika: "En gång är en slump – fem gånger är ett mönster som måste brytas"

Läs mer: Sjunde matchen i rad utan seger

Läs mer: H/B-kaptenen om det pressade läget

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons