Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstagen fällde H/B igen

/
  • H/B-tränaren Andreas Asp hade svårt att analysera vad försvarshaveriet berodde på.

Precis som i premiären hämtade Hudik/Björkberg upp till 7–7 i slutet av matchen.
Precis som i premiären föll man igenom de sista minuterna.
– De får ett skitmål direkt och vi gör för många misstag, säger H/B-centern Jesper Lundgren.

Annons

Mot Wibax Piteå i hemmapremiären hämtade H/B upp underläge 4–7 till 7–7 i tredje perioden. När laget tog emot Salem i den tredje omgången hämtade man upp 5–7 till 7–7 sedan Johan Elving gjort sista målet.

Men precis som i säsongens första match tappade H/B in ett baklängesmål direkt. Den här gången dröjde det dryga minuten innan Karl-Johan Ahlroth kunde sätta 8–7, hans fjärde mål i matchen.

– Ett riktigt skitmål som vi får på oss direkt, säger Jesper Lundgren.

Repris: Se hela matchen mellan H/B och Salem här

Bara tolv sekunder efter målet satte Salem ytterligare ett mål, och spikade sedan 10–7 i öppen kasse. Det här var andra raka hemmaförlusten för nykomlingen H/B, som nu släppt in 18 mål på Håstaholmen.

– Spelmässigt är det ändå en okej insats. Spelarna behöver nog lite tid för att komma in i det här, säger H/B-tränaren Andreas Asp som har svårt att svara på vad bristen i försvarsspelet beror på.

– Mot Djurgården (3–3) spelade vi fantastiskt bra försvar, så jag vet inte varför det blev så här. Jag får titta på matchen i efterhand innan jag kan säga så mycket, men jag tror inte det var mentalt i alla fall, säger han.

Offensivt levererar H/B precis som man gjort tidigare år i ettan. Sju mål för andra hemmamatchen i rad, där man den här gången spred ut målskyttet på sex målskyttar.

Läs mer: Tabellen och övriga resultat i serien

Det började redan efter 45 sekunder av den första perioden. Sebastian Blid sköt från vänsterkanten och Jakob Jonsson styrde in ledningen till 1–0. Nästa mål kom sju minuter senare när Jesper Wiklund slog in bollen på volley, och där hade H/B initiativ i matchen.

Men ledningen släpptes till 2–3 på tre minuter och Salem tog över. Trots upprepade upphämtningar lyckades H/B aldrig ta sig ikapp efter 7–7.

– Det blev energilöst på planen när vi släppte in mål, säger Andreas Asp som får försöka lotsa laget till första segern i nästa omgång då man möter Tyresö Trollbäcken på bortaplan.

– Förhoppningsvis kan det bli så. Bortamatcher passar oss bra, säger han.

Mer läsning

Annons