Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundgren inför Järfälla: "Det största jag upplevt i karriären"

/
  • Jesper Lundgren var med när Gävle slog ut Järfälla i kvalet till SSL.

Hudik/Björkberg avslutade förra säsongen med kvalseger mot Skellefteå.
Jesper Lundgren avslutade med kvalseger till SSL. Han vet hur man slår Järfälla.
– Det största jag upplevt i min karriär, säger han inför mötet med topplaget.

Annons

Järfälla har inlett den allsvenska säsongen fyra segrar på sex matcher. Precis som förra säsongen lär man vara ett topplag när tabellen ska summeras.

Läs mer: Veckans innebandylista

Men Hudik/Björkbergs Jesper Lundgren vet hur laget ska besegras. Han var nämligen med när Gävle GIK slog ut Järfälla i kvalet till SSL förra säsongen.

– Det var jäkligt häftigt, det största jag upplevt i min karriär, säger han.

Vad minns du från kvalmatcherna?

– Det var hemmafavör för båda lagen. De vann hemma och vi vann hemma och sen blev det ett riktigt straffdrama i den sista matchen. Allt runtomkring matcherna var riktigt häftigt med stämningen hemma på Träffen.

I de senaste matcherna har Jesper Lundgren fått ta klivet ner på backposition från sin normala roll som center. Det hela började i bortamatchen mot Tyresö Trollbäcken när Viktor Borg fick matchstraff och Lundgren fick täcka upp.

Läs mer: SSL-meriterad spelare förstärker H/B

– Att spela back är klart intressant. Det blir inte lika mycket poäng men för mig är det inte prio ett. Det känns som att det gynnar laget, blir mer trygghet att vi kan hålla bollar där nere, säger Jesper Lundgren.

Inhoppet som back mot Tyresö Trollbäcken gick så pass bra att Lundgren fått fortsätta i den positionen de efterföljande matcherna.

– Jag blev överraskad själv att det gått så bra. Jag har spelat back lite ströperioder i slutet av matcher, men det är absolut ingen position jag spelat mycket på. Men "Empa" (Emil Strandell) hjälper mig mycket i defensiven, säger han.

Läs mer: Tabellen i allsvenskan norra

Matchen mot Järfälla är H/B:s fjärde hemmamatch den här säsongen, och chans till första segern på Håstaholmen.

Mer läsning

Annons