Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Elving får chansen hos svenska mästarna: "Det är oerhört smickrande"

/

Johan Elvings kanonsäsong i Hudik/Björkberg har inte gått obemärkt förbi.
Nu får skyttekungen chansen hos svenska mästarna IBF Falun.
– Självklart är det jättespännande, säger 21-åringen.

Annons

Den högerfattade spelaren har pangat in totalt 37 mål i allsvenskan under säsongen. Senast i segermatchen mot Järfälla i lördags blev han tremålsskytt. Och nu har också storklubbarna fått upp ögonen för hans framfart.

– Det har gått otroligt snabbt. Jag vet inte så mycket hur det kommer att se ut. Jag ser det bara som en bonus att efter säsongen få vara med och se och lära i en sådan klubb. Det är oerhört smickrande att de är intresserade, säger Johan Elving.

LÄS MER: Skyttekungen har flyttat – men har alla tankar på H/B

Uppgörelsen mellan klubbarna innebär en så kallad dubbellicens. Elving ansluter till SSL-laget Falun först efter att den sista matchen i norra allsvenskan är spelad.

– Självklart är det jättespännande. Som det är sagt kommer jag i princip bara att träna och spela med H/B till säsongen är slut och kontraktet förhoppningsvis säkrat. Det är så planen är.

Till vardags pluggar Johan Elving till förskollärare i Uppsala. Det betyder att han pendlar till träningar och matcher med Hudik/Björkberg. Eventuellt kan det bli aktuellt att träna med sin nya klubb redan tidigare.

– Det är väl klart om det blir någon lucka vill man gärna åka dit och lära känna spelarna. Det måste passa med schemat från skolan också. Men allt fokus kommer att ligga på Hudik fram till 6 mars, säger han.

LÄS MER: Hudik/Björkberg fortsätter på det vinnande spåret

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons