Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson har fokus på lördagens innebandy

/
  • För Viktor Jansson går innebandyn före när hans H/B tar emot Salem, samtidigt som hans Iggesund spelar avgörande kvalmatch mot Hille i fotboll.

Han gjorde ett drömmål när Iggesund vann den första akten mot Hille (3–1) i kvalet till fotbollens division 3.
Men i returmötet saknas han i truppen. Då väntar i stället allsvensk innebandy hemma mot Salem.
– Det är blandade känslor så klart, säger Viktor Jansson.

Annons

På lördagen väntar Hudik/Björkbergs andra hemmamatch för säsongen i allsvenskan. Klockan 14 kommer Salem, från Stockholm, på besök i Håstaholmen.

Timmen senare spelar Iggesund returmatch borta mot Hille i kvalet till fotbollens division 3. En matchkrock som gör att Viktor Jansson missar fotbollsmatchen.

– Så ser det ut. I praktiken är det spikat, det ska mycket till för att det inte blir så, säger 21-åringen.

Hur känns det?

– Innebandyn går ju före. Men det är blandade känslor så klart. Det är förhoppningsvis sista fotbollsmatchen för i år, så på det viset är det skittråkigt att inte vara med.

Med 3–1 i ryggen är Viktor Jansson säker på att Iggesund klarar av att slå ut Hille i lördagens match. Trots att det fattas en teknisk yttermittfältare i form av Jansson.

TV: Se målen från första kvalmatchen här

– Det ska gå ändå, vi har så bred trupp så det ska inte spela någon roll. Men jag hade ju velat vara med oavsett hur det går, fira om vi vinner eller försöka bidra om vi ändå skulle förlora, säger han.

I stället är det fullt fokus på H/B:s hemmamatch mot Salem. En match där H/B naturligtvis siktar på första hemmasegern för säsongen.

– Salem är ett lag som är tippat högt upp i tabellen, men vi är starka på Håstaholmen. Det blir nog en spännande match, säger Jansson.

Hur viktigt för självförtroendet var det att ta poäng mot Djurgården efter förlusten i premiären?

– Det var viktigt, men inte livsviktigt på något sätt. Vi tror på oss själva ändå och vet att poängen kommer rulla in senare i alla fall.

Läs mer: H/B tog första allsvenska poängen

Viktor Jansson har spelat allsvenskt förut och vet vad som krävs. Hur H/B står sig i konkurrensen är svårt att sia om så tidigt på säsongen.

– När jag kom till Thoréngruppen och Gävle var det färdiga produkter på ett sätt. H/B är långt i från färdigt, men vi har många unga och lovande spelare som var framstående i division 1. Det är ett stort steg mellan serierna men potentialen i laget är stor.

Läs mer: Tabell och resultat i innebandyallsvenskan

Trots att H/B-matchen och Iggesundsmatchen till viss del spelas samtidigt blir det inget följande av fotbollen i telefonen under periodpauserna.

– Nej, då får jag böter så det skippar jag, säger Jansson med ett skratt.

– Men efter matchen är det nog andra halvlek i fotbollen och då lär jag sitta klistrad.

Om du förlorar med H/B men tar steget upp med Iggesund samma timme, hur kommer du känna då?

– Det är svårt att veta. Det blir surt på ett sätt, och stor lycka på ett annat sätt, säger Viktor Jansson.

Sändningstart 13:55 - vi TV-sänder matchen mellan Hudik/Björkberg och Salem

Mer läsning

Annons