Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik/Björkberg säkrade allsvenska kontraktet efter stort drama

/

Det fanns gott om hjältar när Hudik/Björkberg säkrade nytt allsvenskt kontrakt.
En av dem var Viktor Jansson – som gav hela Håstaholmen glädjefnatt 17.14 in på den tredje perioden.
– Det kan mycket väl vara det skönaste mål jag gjort, säger han om sin kvittering till 7–7.

Annons

Det var upplagt för en dramatisk avslutning på säsongen för Hudik/Björkberg. Inte nog med att man själva var tvingade att minst ta en poäng hemma mot seriesegraren Team Thoréngruppen.

Det krävdes även rätt resultat i någon av de matcher som Västerås och Strängnäs spelade. De sistnämnda tog enkelt hem sin match mot Täby med 11–1. Västerås däremot kraschade helt mot tabellfyran Wibax Patriot.

– Det var en skön känsla att gå ut till tredje perioden och veta om att det räcker med ett kryss, säger Viktor Jansson, som tillsammans med sina lagkamrater blev informerade att ställningen i Piteå då var 8–2 till Wibax Patriot.

Och läget var ljust även för H/B som konstant såg till att ligga i ledning mot Team TG. Men Umeålaget släppte aldrig H/B mer än en boll bort och 5–4 inför den sista perioden blev snabbt 5–5. Matchens gigant, Jakob Jonsson, spelade snyggt fram Fredrik Linde till 6–5 efter knappt 12 minuter – hans femte poäng i matchen.

Då vände Team TG och när laget gjorde 7–6 efter 15.58 såg det nattsvart ut för H/B, som i det läget var ur allsvenskan. Men 17.14 exploderade Håstaholmen i vilt jubel när Viktor Jansson tryckte in 7–7.

– Jag vart beordrad av Thomas Elving (tränare) att gå upp och trycka. Vi körde vår vanliga press där jag kommer från höger och skär av deras passning. Det blev full pott eftersom deras kille slår passningen och jag blev fri, drog till höger och lyfte upp den, säger han om sitt mål.

– Det var skönt, det kan mycket väl vara det skönaste målet nånsin, jämförbart med nåt mål förra säsongen när vi gick upp och kanske ännu bättre. De vrider upp tempot i tredje och visar vilket bra lag de är, men det är vi också som kommer tillbaka. Det är ett rättvist resultat om man tittar på hur det ser ut.

Hur är känslan nu?

– Det går inte att sätta ord på innebörden att vi stannar kvar. Nu kommer vi lyfta in lite exporter från andra städer för att få intresset att växa från resten av Hälsingland. Vi behöver få in lite fler spelare eftersom vi går rätt kort om folk.

Så nästa säsong kommer bli ett lyft?

– Offensivt vet vi att vi levererar och att det inte är några problem. Vår sportchef Micke Wiberg har nog redan börjat jobba så jag är inte orolig för att vi inte ska få ett bra lag nästa säsong.

Mer läsning

Annons