Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik/Björkberg kunde inte stoppa överlägsna serieledaren

/

Första allsvenska matchen från start. Då hade H/B-målvakten Marcus Eriksson inte kunnat få en tuffare uppgift.
Serieledande Thoréngruppen på bortaplan blev för svårt.
– Vi är på rätt spår, men det görs för många misstag, säger han efter 5–9-förlusten.

Annons

Marcus Eriksson har hoppat in på straffar under säsongen, samt ett längre inhopp i bortamatchen mot Tyresö Trollbäcken.

Lördagens bortamatch borta mot överlägsna serieledaren Thoréngruppen blev hans första från start.

Läs mer: H/B-trion som vill spöa gamla laget

– Det var jobbigt tycker jag, man är ju inte bäst tränad eller så, säger han.

I första perioden hängde ändå H/B bra med. Viktor Jansson stack upp och sköt i stolpen redan i den första minuten, och bortalaget hade mycket boll.

Men ju längre perioden led, desto mer tog sig Thoréngruppen in i matchen. Efter knappt sex minuter kom ledningsmålet när Peter Reinholt sköt 1–0 på ett direktskott. Nästa mål kom kort senare efter fint klapp-klapp-spel från hemmalaget.

Läs mer: Målvakten fortfarande på kryckor

– Vi hängde med och det såg rätt bra ut i första. De fick något flytmål där vi missade markering men annars var vi bra, säger Marcus Eriksson som fick se sin kollega i hemmamålet släppa in Johan Elvings reducering redan efter 28 sekunder av den andra perioden.

Men där tog det roliga slut för H/B. En blixtsnabb kontring, ett långskott i krysset och ett direktskott efter diagonalpass gav hemmalaget en stabil 5–1-ledning.

– Jag tycker vi slarvade för mycket. Jag har ju något mål jag får ta på mig också, men vi tappade bollen på fel ställen så dom kunde kontra på oss, säger Marcus Eriksson som tycker att tempot och skickligheten på spelarna är den stora skillnaden jämfört med division 1.

Läs mer: Innebandyträning för integration

– I dag gick det hemskt fort, säger han.

Thoréngruppen smällde in fyra raka mål i början av tredje perioden och H/B såg ut som ett slaget lag. Man ryckte ändå upp sig lite då Johan Elving avslutade matchen med tre raka mål. Han har nu gjort fyra mål i de tre senaste matcherna och toppar seriens skytteliga med 22 mål.

Marcus Eriksson tycker att det finns positiva bitar att ta med från 5–9-förlusten.

Läs mer: Tabellen i allsvenskan norra

– Vi jobbade på bra och boxplay var väldigt bra. Vi täckte mycket skott, vilket vi gjorde även förra matchen, men i dag var det väldigt bra.

H/B har nu släppt in 79 mål på 11 matcher, vilket ger ett snitt på drygt sju mål per match. Laget är inne i en svacka och har tagit en poäng på de tre senaste matcherna.

Hur ska ni tar er ur svackan?

– Jag har inte bra svar på det. Det är väl bara att träna på och få bort misstagen vi gör. Vi hade en hyfsat bra träningsvecka så det kändes bra från måndag till torsdag, säger Marcus Eriksson som ändå tycker att man är på väg att hitta formen.

– Vi är på rätt spår, vi måste bara få ner misstagen. Annars såg det ganska bra ut ändå och vi mötte ett väldigt bra lag också.

Nu när du fått stå en hel match, är du sugen på mer speltid?

– Det spelar liksom ingen roll för mig. Säger tränarna att jag ska spela så spelar jag, säger Marcus Eriksson.

Mer läsning

Annons