Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik/Björkberg fortsätter på det vinnande spåret

/

Andra raka segern – och tre nya mål från skyttekungens klubba.
Vinden verkar ha vänt för Hudik/Björkberg och Johan Elving.
– Otroligt starkt att vi lyckades ta tre poäng, säger han.

Annons

Förra helgen bröt H/B en lång och trist segerlös trend från den 1 november. Nu väntade Järfälla som under säsongen cementerat sin position som ett topplag i allsvenskan.

Men det avskräckte inte gästerna från Hudiksvall som svarade för en framför allt prickfri defensiv insats över tre perioder. Hos Johan Elving var förstår mungiporna uppåt efter 5–4-segern och hemfärden till Hudiksvall.

– Verkligen. Det var jätteskönt, säger han.

LÄS MER: Skyttekungen har flyttat – men har alla tankar på H/B

Elving fortsätter sedan berätta vanför H/B kunde lämna Jakobsbergs Sporthall på lördagskvällen med tre viktiga poäng inkasserade. 21-åringen – som svarat för 37 mål på 18 matcher under säsongen – hyllade laginsatsen.

– Vi följde vår gameplan. Alla gjorde sitt jobb till hundra procent.

Och du fortsätter att göra mål?

– Det studsade med otroligt mycket i dag. Men det är klart att det är roligt att man har tur i bland också.

Inför den sista perioden ledde Järfälla med 3–2. Johan Elving startade vändningen genom att kvittera. Nästa H/B-mål kom från Jakob Jonsson. Och när bara 1.13 återstod av matchen ökade Elving på med sitt tredje mål fram till 5–3.

Men det var långt ifrån klart, enligt honom själv.

– Det känner man aldrig. Det går så snabbt i den här sporten. Men det är klart att man fick andas lite så klart, säger Elving.

Men inte alls så länge. Ytterligare tolv sekunder senare tände Andreas Stefansson hoppet för hemmalaget igen. Men H/B lyckades hålla undan de sista självande sekunderna.

– Järfälla hade mycket boll och det var inte så konstigt egentligen att det ramlade in ett heller. Men otroligt starkt att vi lyckades ta tre poäng.

LÄS MER: Dubbla trender bröts mot Västerås

Det var ingen tillfällighet att H/B lyckades vinna för andra matchen i rad. Johan Elving menar att alla spelare har höjt sig och tar även mer ansvar på planen.

– Vi presterar ett mer jämnare spel sett över hela matchen, inte dippat eller släppt in en massa baljor. Och sen att vi kunde gå in i den här matchen med känslan av att vi kan vinna. Det börjar sätta griller i huvudet när man förlorar några matcher i rad.

Segern för H/B betyder ett skutt upp på sjunde plats i tabellen när fyra omgångar återstår.

– Det är klart att det känns skönt att ligga på den sidan av strecket. Absolut. Men det kommer att bli stenhårt fram till den sista matchen.

Nu väntar ett två veckor långt uppehåll innan allsvenskan startar om den 13 februari när H/B möter Balrog på hemmaplan.

LÄS MER: Tabellen i allsvenska norra

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons