Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B vill skrälla i Stockholm: "Många var nervösa"

/

Han var ytterst nära att bli poängräddare för H/B senast.
Nu hoppas nyförvärvet Filip Nilsson i stället på revansch i en av säsongens tuffaste bortamatcher.
– Nu har vi gjort premiären och det är inte lika mycket nerver, säger han.

Annons

Den allsvenska premiären är avverkad för Hudik/Björkberg. Skönt tycker Filip Nilsson, även om matchen ur ett H/B-perspektiv kunde ha slutat på ett bättre sätt.

18-åringen spelade själv en stor roll när H/B i den tredje perioden hämtade upp 4–7 till 7–7 mot Wibax. Inom loppet av en den minut som scenförvandlingen ägde rum på så svarade han för ett mål och två målgivande passningar.

– Ja, det blev så. Vi blev lite mer desperata och började kasta in bollar, säger Filip Nilsson.

Nu blev det ändå förlust i premiären , någonting som sved ordentligt.

– Fruktansvärt tungt var det, när man gör en sån där upphämtning och ändå förlorar. Det är jäkligt tuff alltså, det var ju nästan så att man bara gick och väntade på förlängningen. Men det känns ändå bra att premiären är gjord, det var många som var lite nervösa och övertaggade.

En dyrköpt allsvensk läxa för H/B, vars jakt på den första poängen fortsätter i helgen. I säsongens första bortamatch väntar ett riktigt eldprov – resa till Stockholm och möte med Djurgården.

Ett lag som i imponerande stil vann allsvenskan i fjol. Därefter föll man överraskande mot Järfälla i den första kvalrundan till SSL.

– Det ska bli jäkligt kul, att få möta ett så kallat topplag. Om Djurgården blir det i år då, men det tror jag. Så det är ett riktigt test för oss, och vi har en bra chans till poäng om vi sätter spelet. Nu har vi gjort premiären och det är inte lika mycket nerver. Vi vet hur vi ska spela för att ha den bästa chansen.

Och hur är det?

– Det kanske jag inte ska säga här, svarar Filip Nilsson och skrattar.

Den 18-åriga Bollnäskillen är tillbaka i den blå H/B-dressen efter flera säsonger i RIG Umeå . Och han är glad att spela i en stad där draget kring innebandyn är större än på många år. Drygt 500 personer fanns på plats på Håstaholmen i premiären.

– Det känns jättebra, skönt att vara hemma faktiskt. Och det är ett jäkligt bra lag vi har, vi spelar bra innebandy, säger han.

Läs mer: Hansson debuterade i H/B-målet direkt

Mer läsning

Annons