Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B-tränaren om tuffa streckkampen: "Tänker på innebandy i 25 av dygnets 24 timmar"

/
  • Det väntar en nervös avslutning på serien för Hudik/Björkberg i kampen om ett nytt kontrakt.

Hudik/Björkberget kamp att undvika nedflyttning fortsätter.
Nu ändrar tränaren Thomas Elving i upplägget inför bortamötet mot Täby på söndag.
– Det är otroligt viktigt. Vi vill göra allt vi kan för att hänga kvar i allsvenskan, säger han.

Annons

Det är inga stora förändringar som laget gör. Men H/B väljer att åka till de norra delarna av Stockholm en dag tidigare än planerat. Allt för att vara så bra förberedda som det bara går med tanke matchens betydelse.

– Vi har aldrig övernattat på hotell på en Stockholmsresa tidigare. Men jag vill ha spelarna samlade så att det blir bra med mat, sömn och att de är tankade med energi, säger Thomas Elving.

LÄS MER: H/B har "Jacke" att tacka för att hoppet lever

När två matcher återstår går den norra allsvenskan mot en riktig rysaravslutning. Hudik/Björkberg har bara målskillnad till godo på Strängnäs och Kais/Mora under nedflyttningsstrecket.

Men H/B är långt i från ensamma att vara i den situationen. Teoretiskt är det sju lag inblandade kampen kring strecket. Och dit räknas tabellsexan Täby som inför söndagens match är fyra poäng före i tabellen.

– Nu tror jag att 26 poäng räcker, men det är inte spikat. Det är en äcklig serie. Jag tror att det aldrig någon gång tidigare varit så spännande i varje match. Det går aldrig att slappna av.

Thomas Elfving erkänner också att läget är pressat.

– Det är jättemycket. Det snurrar på hela tiden. Jag vet inte hur ofta man tittar på återstående matcher. Jag kan säga så här. Jag tänker på innebandy i 25 av dygnets 24 timmar.

– Men vi är ovanför strecket har allt i egna händer. Det är bara att gilla läget.

Vad är avgörande för att vinna mot Täby?

– Vi måste precis som mot Järfälla borta sätta försvarsarbetet och chanserna. Om man tittar mot senaste matchen mot Stängnäs gjorde vi sju mål och hade otroligt många ramträffar. Men i gengäld höll vi på att förlora och kvitterade när endast 49 sekunder återstod.

– Täby är ett av de formstarkaste lagen efter jul. Men vi har revansch att kräva efter förlusten hemma (7–10, reds.anm.). Vi åker ner till Stockholm för att ta tre poäng.

Har ni några skador eller sjukdomar i laget?

– Det är inga orosmoln. Det har sett bra ut på träningarna. Vi har en liten trupp, men försöker vända det till något positivt. Vi jobbar med att få spelarna fräscha. Det har varit otroligt mycket speltid på vissa spelare under ett antal matcher, säger Thomas Elving.

LÄS MER: H/B-spelarna har knutit nävarna efter raset senast

Mer läsning

Annons