Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B-talangen flyttar hem till Bollnäs: "Tacksam att det gick att lösa så snabbt"

/

Hudik/Björkbergs tunna allsvenska trupp blir ännu tunnare.
Filip Nilsson och Marcus Gustavsson lånas troligen ut till Alfta i division 1.
– Jag behöver vara hemma och ha idrotten på nära håll, säger Filip Nilsson.

Annons

Både Filip Nilsson, 19, och Marcus Gustavsson, 19, anlände till H/B inför säsongen som två unga och talangfulla nyförvärv. För Marcus Gustavssons del har speltiden varit sparsam och det är därför han troligen lånas ut till Alfta i division 1.

För Filip Nilssons del ligger det lite mer annat bakom.

Läs mer: Publiken lockar Filip Nilsson

– Jag köpte lägenheten i Hudik väldigt fort kring studenten och nu behöver jag komma hem lite. Jag hade problem i Umeå innan, med en personlig sak som vi inte behöver prata mer om. Men jag behöver vara hemma och ha mina idrotter på nära håll, säger Filip Nilsson.

För det är just idrotter i plural det handlar om. Filip Nilsson ska återuppta bandyn, som han spelade för några år sedan.

– Det är mer för att hitta glädjen just nu, jag spelar för att det är kul och jag har många kompisar där. Jag har inte spelat bandy på tre-fyra år, säger han.

Läs mer: Första nyförvärvet klart

Innebandyn kommer han med största sannolikhet att hålla i gång med Alfta så mycket det går. Krockar innebandyn med bandyn i Bollnäs division 1-lag får han alternera.

– Men det blir väl mest innebandy skulle jag tro, säger Filip Nilsson som känner stor tacksamhet till Hudik/Björkberg att det gått att lösa.

– Det är jättebra av Hudik att gå med på det här. Att lämna laget känns tråkigt, det är sjukt bra sammanhållning men jag känner att det måste göras. Jag är tacksam att det gick så snabbt att lösa, säger han.

Vad gäller den troliga utlåningen av Marcus Gustavsson kommer den i första hand gälla till 31 januari. Fram till dess kommer H/B med stor sannolikhet att ha en väldigt tunn trupp.

Läs mer: H/B förstärker med rollspelare

– Vi kommer ha tolv utespelare och två målvakter nu när Fredrik Nilsson är skadad. Det är en oerhört liten trupp. Det finns många fördelar med att ha 14-15 spelare, det är få som måste sitta på bänken och man får en chans att se alla. Men ner mot tolv spelare börjar det bli tunt, säger tränaren Andreas Asp som söker med ljus och lykta efter förstärkningar.

– Vi jobbar för fulla muggar men det är inte lätt att hitta spelare mitt under säsongen, säger han.

Men varför lånar ni då ut Marcus Gustavsson?

– Vi har sagt att vi ska satsa långsiktigt och se till utvecklingen av individen. Kortsiktigt är det kanske en katastrof men kommer Marcus tillbaka bättre och gladare med speltid bakom sig så kommer det gynna oss i längden.

Skulle det uppstå ett par skador och det blir spelarkris i H/B, finns också en spelare som fortfarande kan ställa upp.

– Vi kommer ha en dialog. Om de skulle sakna för många spelare så kommer jag ställa upp, säger Filip Nilsson.

Mer läsning

Annons