Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B om beslutet att sparka Andreas Asp från tränarposten: "Vill få en förändring"

/

Hudik/Björkbergs Andreas Asp har fått lämna sin post som huvudtränare i klubben.
– Man kände inom laget man vill få en förändring, säger Johnny Olofsson, sekreterare i Hudik/Björkbergs styrelse.

Annons

Efter tolv omgångar i allsvenskan har Andreas Asp gjort sitt som huvudtränare för Hudik/Björkberg. Från klubbens sida trycker man på att det är en förändring man vill åt, för att bryta mönstret efter fyra raka förlustmatcher.

Läs mer: Andreas Asp om beslutet: "Känner att det är ett misslyckande"

– Det är lite tråkigt för resultatet blir väldigt fixerat. Men det är ju så i sportens värld, och man känner inom laget att man vill få en förändring. Det är svårare att byta ut spelarna så vi har försökt hitta en förändring som vi kan leva vidare med, säger Johnny Olofsson angående beslutet som togs på ett möte på måndagskvällen.

Klubben vill behålla Andreas Asp i föreningen, men i en roll som mer liknar sportchefsrollen.

– Vi har ingen schism med Andreas på det sättet, vi är jätteangelägna att ha honom kvar i organisationen. Han är väldigt duktig på många saker, men vi måste titta på det som är bäst lämpat för laget, säger Johnny Olofsson.

Läs mer: Tränarbyte två veckor före premiären

H/B inledde säsongen stabilt, bland annat med ett par överraskande resultat på bortaplan. Men efter de fyra senaste matcherna, som slutat med en poäng, har laget dalat i tabellen och ligger nu niondeplats.

H/B är nykomling och ligger ovanför nedflyttningsplats. Har man haft för höga förväntningar inom klubben?

– Förväntningarna är ju att försöka hålla oss kvar. Visst vi ligger över nedflyttningsstrecket men man kanske inte kan säga att vi gör det med så god marginal, det skiljer bara en poäng. Klart att man kan vänta och se hur det ser ut i början av februari, men risken är då att man inte har tid att förändra. I det här fallet kände vi att någonting måste vi hitta på, säger Johnny Olofsson.

Laget har inte spelat match på tre veckor, ändå kommer beslutet bara två dagar innan den tuffa hemmamatchen mot Djurgården.

– Beslutet kanske kommer så här, men diskussionen har varit under veckan. Det här är ingenting som bara sker plötsligt, även om det kan se ut så. Det finns inga rätt och fel nu, om det blev rätt eller fel ser vi i mars, säger Johnny Olofsson.

Vem som kommer ta över tränarsysslan i klubben är ännu inte klart. Men besked lär komma inom kort.

– Klart är väl att vi måste in någon ny och det kommer troligtvis bli klart under dagen. Det är på gång och det kommer att lösas, säger Johnny Olofsson.

Mer läsning

Annons