Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B-målvakten fortfarande på kryckor – säsongen kan vara över

/
  • H/B-målvakten hann bara med en match under hösten. Nu kan han bli borta resten av säsongen.

Efter första undersökningen trodde han på en återkomst efter jul.
Men nu ser det ut som H/B-målvakten Fredrik Nilsson blir borta resten av säsongen.
– Jag kanske måste ställa in mig på det, säger han.

Annons

Det var på en träning för fem veckor sedan som olyckan var framme. Fredrik Nilsson fastnade med vänsterfoten i golvet vid en sidledsförflyttning och flera ledband gick av.

Då trodde Fredrik Nilsson att en återkomst på planen kunde vara aktuell efter jul. Men efter fem veckor på kryckor kan han med största sannolikhet begrava den tanken.

– Som det har känts och som det har låtit på de jag pratat med så är säsongen färdig. Jag har ändå en förhoppning att vara med kanske de fem-sex sista matcherna, men jag kanske måste ställa in mig på att säsongen är över, säger han.

Skadan har inte läkt så snabbt som förväntat. Den första prognosen talade om sex-åtta veckor. Men då Nilsson ännu inte kan släppa kryckorna lär frånvaron bli betydligt längre.

– Jag hoppades kunna kasta kryckorna i måndags och gå ganska rejält på foten, men det var kört. Så fort jag lägger lite tryck så känns det. Ibland vaknar jag på morgonen och tittar på foten, då är jag blå och det blir färgskiftningar. Det är märkligt att det är så efter fem veckor, säger han.

Enligt läkarna kan det ha varit så många som fyra ledband som gått av. Ändå har Fredrik Nilsson haft tur att ledbanden inte blev uttänjda i stället.

– Jag fick höra av läkaren att det var en väldigt ovanlig skada, men skulle ändå vara glad att banden gick av så de kan läka ihop ordentligt.

Att hoppa på kryckor och se matcher från sidan innebär inte bara en fysisk påfrestning. Att inte få spela innebandy sliter lika mycket psykiskt för Fredrik Nilsson.

– Det är jävligt jobbigt. Jag längtar efter grabbarna mycket. När Filip (Nilsson) och Mackan (Marcus Gustavsson) gick till Alfta försvann min skjuts upp till träningarna. Det är svårt att tajma med buss och tåg när jag jobbar så det är tufft, säger Fredrik Nilsson som ändå kan glädjas över att han trivs så bra i H/B med sina lagkamrater.

– Många av grabbarna har varit fantastiska och hört av sig och kollat hur jag mår. Tidigare i veckan fick jag sms av John (Jonsson, lagkaptenen) som skrev att jag var saknad på Håstaholmen. Sånt är kul, då känns det att man är uppskattad.

Hur mycket han tappar rent innebandymässigt på att sitta på sidan en hel säsong är svårt att sia om för Fredrik Nilsson, som bara hann med att spela en match under hösten (3–3 hemma mot Mora).

– Jag har aldrig varit borta speciellt länge, som mest typ fyra veckor och efter en sån period har man känt sig som en amatör efter första träningen. Det blir spännande att se hur det blir efter förmodligen en hel säsong. Det är inte positivt, men det finns nog i ryggmärgen, säger han.

När innebandyn helt plötsligt inte tar upp det mesta av Fredrik Nilssons tid finns mycket annat att lägga energi på i stället.

– Man har ju så mycket tid att fundera när det blir så här. Jag har börjat jobba igen efter att ha varit sjukskriven i två veckor, jag började i princip klättra på väggarna hemma... Annars kollar jag mycket sport på tv och umgås med kompisar och tar igen tid på det viset, säger han.

Motivationen att komma tillbaka har inte försvunnit, även om en comeback ligger långt fram i tiden.

– Någonstans där inne, även om det är tufft, vet jag att jag vill tillbaka.

Läs mer: Tabellen i allsvenskan norra

Om det då blir i ett allsvenskt Hudik/Björkberg eller om laget spelar i en annan division återstår att se. Fredrik Nilsson siar om säsongen:

– Efter de två senaste matcherna hade man hoppats på lite fler poäng, men vi är så pass starka och vet vad vi kan så vi skrapar ihop poängen på annat sätt. Jag tror vi slutar sju-åtta och grejar kontraktet med två-tre omgångar kvar.

Mer läsning

Annons