Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B har "Jacke" att tacka för att hoppet lever: "Annars hade det sett mörkt ut"

/

Hudik/Björkberg tappade det helt i andra perioden hemma mot Strängnäs.
Men mycket tack vare Jakob "Jacke" Jonsson hittade man det igen – och fick med sig en poäng från ångestmötet med bottenkollegan Strängnäs.
– Det var en jävla tur att vi räddade ett kryss här, annars hade det sett mörkt ut, säger fyramålsskytten.

Annons

Stressat och pressat.

Så uppträdde Hudik/Björkberg i den första perioden hemma mot Strängnäs – i den viktiga streckmatchen om ett allsvenskt kontrakt nästa säsong.

– Det är vissa grejer vi gör ute på banan... man känner inte igen folk, för så där dåliga är vi inte. Det måste sitta i skallarna på vissa killar, säger centern Jakob Jonsson, som skulle kliva fram när det som mest behövdes.

H/B hamnade i underläge med 0–2 innan Jakob Jonsson reducerade på pass från Johan Elving. Men hemmalaget gick till första pausvilan i underläge med 2–3. Vill man vara snäll går första perioden att beskriva som ett typiskt bottenmöte – det var nämligen väldigt lite kvalité i väldigt många moment.

I andra hämtade H/B upp 2–4 till 4–4 – Johan Elving och Jakob Jonsson målskyttar, bägge på pass från Viktor Jansson.

Sedan kom det fullständiga raset. Strängnäs gick från 4–4 till 7–4 på 54 sekunder mot ett lamslaget och direkt försvarssvagt H/B.

– Det är lite som mot Balrog senast. Det får inte hända, men det är svårt att sätta en punkt på vad det är liksom, så jävla värdelöst av oss. Vi får inte göra sådana misstag, vi gör det i en minut och då ringer det i den här serien även fast det är Strängnäs vi möter i dag, säger Jakob Jonsson.

Men gett upp hade han inte, den tekniskt avige centern. Han satte 5–7 i powerplay, och 6–7 på pass från Viktor Jansson i den tredje perioden – fyra mål alltså.

– Det här inte till vanligheterna. Men man försöker ju kliva fram i de här matcherna som gäller, säger Jakob Jonsson, och hyllar sin snabbe kedjekamrat.

– Jag brukar ligga där (framför målet) ibland, och i dom matcherna får Jansson snurra lite som han vill. Han hittar några sjuka mackor till mig i dag, så det är bara att styra in dom, säger Jakob Jonsson.

Johan Elving kvitterade till 7–7 när det var 49 sekunder kvar av den tredje perioden – en period där om inte annat skottstatistiken 15–6 vittnar om att det var snudd på totaldominans av H/B.

– I tredje går vi upp och känner på dom, och dom har ju knappt något farligt läge. Dom slår bara bort och vi kan ha trycket. Då är vi bra. Kanske skulle vi ha gjort det lite tidigare, säger Jakob Jonsson, som faktiskt hade bud på ännu fler mål i tredje perioden.

– En i ribbkrysset... jag fick på en bra träff då, säger han.

H/B är just nu nia, strax ovanför strecket, i den norra allsvenskan på 22 poäng. Strängnäs har samma poäng, men avsevärt sämre målskillnad. H/B har mittelaget Täby och redan klara seriesegraren Thorengruppen kvar att möta.

– Det var en jävla tur att vi räddade kryss här, annars hade det sett mörkt ut. Jag skulle tro att det krävs tre poäng till, minst. Det är tufft, men det gäller att kliva fram nu, det blir ett krig, säger Jakob Jonsson.

Mer läsning

Annons