Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B förstärker med rollspelare

/
  • Marcus Gustavsson skriver på ett kontrakt på tre år.
  • Marcus Gustavsson ser sig själv som en energispelare som jobbar hårt.
  • Marcus Gustavsson är Hudik/Björkbergs andra nyförvärv för säsongen.

En energispelare med styrka i defensiven. Så beskriver Hudik/Björkbergs senaste nyförvärv sig själv. Marcus Gustavsson ser fram emot nya utmaningar i karriären.

Annons

Filip Nilsson var det första nyförvärv som den Allsvenska nykomlingen Hudik/Björkberg presenterade. Nu kan ytterligare ett namn läggas till listan.

Marcus Gustavsson, 19 år, kommer närmast från tre säsonger i Falun Ungdom där han spelat under sin tid på Hagströmska Gymnasiet Innebandy.

– Jag har blivit mognare i mitt spel och har fått en bättre fysik under min tid i Falun. Men jag har känt en hemlängtan och kände mig klar där nere, säger Marcus Gustavsson som är född och uppvuxen i Bollnäs.

Han hade funderingar på att spela med en klubb i hemkommunen men när H/B hörde av sig var valet lätt.

– Jag behövde inte funder en sekund. Det här är en chans jag måste ta till vara på, säger han.

H/B:s tränare Andreas Asp är nöjd med att ha knutit till sig Gustavsson.

– Det här är en rollspelare och det saknar vi i laget. Vi kommer behöva kriga mer i defensiven nu när vi gått upp en serie och där kommer Marcus att bli nyttig, säger han.

Både tränare Asp och Marcus Gustavsson är nöjda med att allt löst sig så snabbt med kontraktet.

– Det är skönt att allt är klart. Nu kan jag börja fokusera helt på spelet, säger Marcus Gustavsson.

– Jag känner att vi har bra koll på vad Marcus kan och vad han är för kille. Jag har träffat honom vid några tillfällen tidigare och jag har sett honom spela, säger Andreas Asp.

Hudik/Björkberg försöker hitta långsiktiga lösningar som ska etablera dem som ett stabilt lag i Sveriges näst högsta serie. Därför skriver de treårskontrakt med alla sina spelare.

– Vi vill hela tiden utveckla saker i klubben och för att göra det måste vi tänka långsiktigt, säger Andreas Asp.

Marcus Gustavsson har ingenting emot att tillhöra H/B i tre säsonger. Han trivs redan med lagkamraterna och ser fram emot att säsongen ska ta fart.

– Det är spännande med en ny miljö och nya lagkamrater. Det känns som ett skönt gäng och det kommer att bli väldigt roligt, säger han.

H/B fortsätter nu att försöka förstärka laget inför säsongen och som ett led i detta får eventuella nyförvärv visa upp sig i en "tryoutmatch".

Mer läsning

Annons