Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B får fortsätta vänta på första hemmasegern

/

Hudik/Björkberg väntar fortfarande på första segern på hemmaplan.
Tre insläppta mål i slutet av andra perioden förstörde chansen till en skräll.
– Vi slarvade för mycket framför mål, säger Jesper Lundgren efter 7–9 mot Järfälla.

Annons

Det gick inte vägen den här gången heller för H/B inför återigen en fin publiksiffra – drygt 500 åskådare – på Håstaholmen. När det väl drog i hop sig var även Järfälla en storlek för stor.

– Det känns lite tungt. Jag tycker ändå att vi gjorde en bra match. Vi faller på att vi slarvade för mycket framför mål. Det är flera gånger om också, säger Jesper Lundgren.

Lär mer: Fredrik Nilsson skadad på träning

H/B inledde piggt och när Emil Strandell efter drygt 17 minuter skickade in 3–1 med ett snärtigt skott i det bortre krysset väckte förhoppningar bland publiken.

Men försprånget försvann lika snabbt innan perioden var över.

Samma scenario inträffade när Järfälla gick från 5–5 till 8–5 inom loppet av fyra minuter i slutet av period nummer två.

– Vi visste att de är duktiga på att slänga in bollar framför mål. Men vi var en halvmeter i från gubbarna. Det straffade sig och det var också där vi tappade matchen, säger Jesper Lundgren.

Läs mer: Lundgren: "Det största jag upplevt i karriären"

Nyförvärvet från Gävle GIK drog från sin backplats ett tungt lass både offensivt och defensivt. Det var också han som väckte liv i matchen igen med ett mål när en sekund återstod av perioden.

– Det är klart att det kändes bra. Men är alltid bittert att förlora och då tänker man efter lite extra om man kunde ha gjort något annat, säger Lundgren.

Matchens stora lirare var Järfällas blixtrade forward Andreas Stefansson som på egen hand svarade för fem mål och en assist. H/B fick ändå en chans att komma i kapp när Emil Strandvad åkte ut på två minuter.

Jesper Lundgren skickades fram som center och hemmalaget etablerade naturligt en massiv press.

Men målen uteblev.

Och i stället stängde gästerna matchen med bara minuter kvar på klockan.

Det var fjärde hemmamatchen i rad som Hudik/Björkberg fick lämna planen utan en seger. På frågan om det kan sätta sig i huvudet på spelarna svarade Jesper Lundgren:

– Det är klart, men det känns inte som vi tänker allt för mycket på det. Eventuellt att det är en liten extra press för många av unga killarna i laget att spela inför mycket folk på hemmaplan. Men det kommer en seger snart. Vi är med i alla matcher och får vi lite mer rutin finns det inom räckhåll.

Läs mer: Tabellen allsvenskan norra

Lyssna på vad tränaren Thomas Elfving säger om förlusten.

Mer läsning