Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B bröt en trend och behöll en annan

/

Hudik/Björkberg tog säsongens största seger efter en offensiv urladdning i tredje perioden.
Men grunden till den var ändå en ramstark defensiv – och ett trendbrott vad gäller de tidigare så svaga andraperioderna.
– Ett värdelöst skott, men träffar man mål så kan allt hända, säger backen Viktor Borg, som gav H/B en smakstart på matchen.

Annons

Hudik/Björkbergs försvarare i förstafemman, Viktor Borg, startade bortamatchen mot Balrog med en löpning på vänsterkanten – och ett skott från distans som inte såg alltför märkvärdigt ut...

– Ett snyggt skott, stenhårt, vrålar kultspelaren Joseph Edman på väg in till omklädningsrummet efter säsongens hittills största seger för den allsvenska nykomlingen från Hudik.

LÄS MER: Så firar H/B sina segrar

Viktor Borg själv, om målet som gav H/B en 1–0-ledning efter 25 sekunder:

– Jag avlossade bara, vi hade fått order om att skjuta mycket. Men det är ett värdelöst skott... men träffar man mål så kan allt hända, säger han.

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Tidigare har H/B:s akilleshäl varit det egna spelet i mittenakterna på matcherna. I den här så bröt man den trenden och gjorde ett mål (Viktor Jansson) – och släppte inte in något.

– Vi pratar mycket om andraperioderna. Mest har det väl varit mentalt, men vi har börjat tänka att vi måste kriga, kriga fullt och att det kommer ge resultat, säger Viktor Borg.

Det här var främst en gedigen försvarsinsats för laget. Men i tredje perioden kom även en offensiv urladdning – fram till seger med 8–2.

– Det är en fantastisk insats rent försvarsmässigt, när vi är aktiva och på tårna så är det svårt att möta oss, säger Viktor Borg, som slog en fantastisk diagonalpassning fram till Jakob Jonssons 6–1-mål i öppen bur.

H/B vägrar förlora på bortaplan, och i det avseendet fortsätter man på den trenden.

Är detta er bästa match för säsongen?

– Överlag ja. Helt klart skulle jag säga att det är vår bästa för säsongen.

Utöver Viktor Borg resoluta försvarsspel stod målvakten Linus Hansson för ett par rejält svettiga räddningar, och han tog 29 av 31 skott – och i tredje perioden hade forwarden Viktor Jansson show.

Balrogs försök till svar var att försöka kliva upp på H/B i tredje perioden.

– Det var vi förberedda på, de var ju tvungna att göra något. Vi tycker om det, för vi är så bra på att kontra och vill spela så, säger Viktor Borg.

LÄS MER: Joakim Mattssons krönika inför matchen

Mer läsning

Annons