Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Nilsson skadad på träning: "Kanske tillbaka efter jul"

/
  • Fredrik Nilsson vred foten så att flera ledband gick av på H/B:s onsdagsträning.

Fredrik Nilsson har bara spelat en allsvensk match den här säsongen.
Nu får H/B-målvakten vänta i flera månader på nästa chans.
– Först blir det en chock, sedan sätter jag mig och håller mig för foten, säger han om det som hände på onsdagens träning på Håstaholmen.

Annons

Det är i huvudsak nyförvärvet från Hedemora, Linus Hansson, som fått förtroendet i kassen hos allsvenska nykomlingen Hudik/Björkberg. Han har stått fem av sex matcher i serien – medan Fredrik Nilsson bara fått spela en match. Nilssons enda match blev å andra sidan en framgång, då han bara släppte tre mål förbi sig i kryssmatchen mot KAIS Mora 14 oktober.

Läs mer: Försvarsspelet satt mot Mora

– Det kändes bra och tryggt från mig och framåt. Men vi skulle ha vunnit matchen, säger 23-årige Fredrik Nilsson om sin insats.

Varför har du inte fått fler chanser?

– Jag var sjuk veckan innan matchen mot Tyresö (10 oktober) och missade den... Men jag har faktiskt inget bra svar på den frågan. Jag vet inte vad det beror på, säger han.

Nu kommer det dock att dröja innan Fredrik Nilsson får chansen i Hudik/Björkbergs mål. 20 minuter in på onsdagskvällens träning, när H/B körde två mot en och tre mot två, skulle han göra en sidledsförflyttning i målet och fastnade med vänsterfoten i golvet.

Läs mer: Veckans innebandylista

– Jag fastnar och vrider, och faller sedan över foten. Det blir som att stuka foten framåt, säger Fredrik Nilsson, som omgående begrep att det inte var någon vanlig stukning.

– Jag känner ju på en gång att det händer något. Det blir först en chock, och jag sätter mig bara och håller mig för foten, säger han.

Beslut togs snabbt att skjutsa in Fredrik Nilsson till akutmottagningen på Hudiksvalls sjukhus. Där visade en första röntgen att det inte är frågan om någon fraktur – men en efterföljande magnetröntgen talade dessvärre om att flera ledband gått av.

– De förstod ju hur trasig den var i och med smärtan och hur den såg ut, säger Fredrik Nilsson, vars order nu lyder total stillhet och högläge de kommande dygnen och att han inte får stödja på foten alls under den kommande veckan.

– Jag ska ha kontinuerlig kontakt med vår sjukgymnast Petter och även med sjukhuset. Men det är vila i sex-åtta veckor som gäller, förhoppningsvis kan jag väl dra i gång med lite rehab eftersom.

Läs mer: Tabellen i allsvenskan norra

Fredrik Nilsson har just återhämtat sig från en krånglande ljumske som nu känns "hyfsad" – och fotskadan ställer även till det civilt då han jobbar på en sportaffär i Bollnäs.

– Jag pratade med chefen i morse, och det blir ju inget jobb den här veckan. Men han kanske kan hitta något jobb till mig på lagret sen...

När spelar du innebandy igen då?

– Kanske efter jul.

Mer läsning

Annons