Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första matchen efter uppehållet – då åkte H/B på säsongens största förlust

/
  • H/B och Emil Strandell åkte på en tung smäll borta mot Salem, förlust 5–11.

Första matchen efter det tre veckor långa uppehållet.
Då åkte Hudik/Björkberg på säsongens största förlust.
– Vi möter seriens kanske bästa lag i offensiv zon, säger H/B-backen Emil Strandell.

Annons

Att Salem på bortaplan skulle bli en tuff uppgift hade nog spelarna i H/B räknat med. Salem vann mötet i Håstaholmen i höstas med 10–7 och på hemmaplan gick man i från direkt.

Läs mer: Tufft direkt i serieomstarten: "En kul utmaning"

Pang, pang och pang sa det i första perioden och 3–0 var ett faktum innan första pausvilan.

– Jag tycker ändå att vi kommer igen hyfsat efter mardrömsöppningen i första, men så får vi en mardrömsöppning i andra också, säger Emil Strandell vars lag släppte in ytterligare tre mål under andra periodens första sex minuter, varav ett när han själv satt utvisad.

– Vi möter seriens kanske bästa lag i offensiv zon, inget annat lag är i närheten av att ha den farten. Det är inget lag man vill pressa på heller för det utnyttjar dom, säger Emil Strandell.

Läs mer: Thomas Elving om att ha huvudansvaret igen

H/B lyckades ändå få till en liten offensiv i andra perioden. Skottstatistiken i mittakten slutade 12–12 och H/B fick till tre mål signerade Sebastian Blid, Johan Elving och Jakob Jonsson.

Men med 3–7-underläge inför sista perioden fanns inte mycket att göra. Salem var för starkt och kunde till slut gå i från till en säker 11–5-seger. Det innebär att H/B åkte på lagets största förlust hittills under säsongen som nykomling i allsvenskan.

– Tyvärr hängde vi inte med i dag, det blev lite "välkommen till allsvenskan efter uppehållet". Det var många sega fötter, säger Emil Strandell.

Var ni tillräckligt förberedda efter uppehållet?

– Det tycker jag, det var väl inte orken som tröt egentligen. Jag tycker mer det var avsaknad av tempo, det märktes att det var tre veckor sedan vi spelade match och tempot satt inte där. Alla får rannsaka sig själv och jobba hårdare på träningarna för att få upp tempot.

Läs mer: H/B-spelaren som tränat lite annorlunda i mellandagarna

Kort innan juluppehållet sparkades tränaren Andreas Asp. Sedan dröjde ett litet tag innan det stod klart att Thomas Elving skulle ta över huvudansvaret. Men att tränarhistorien skulle ha stulit fokus från spelet tror inte Emil Strandell.

– Jag tror ingen har fokuserat på det så mycket. Det var ju klart innan matchen mot Djurgården och då gjorde vi en kanonmatch. Klubben har kommit på en bra lösning nu, säger han.

Det var aldrig aktuellt för dig att vara spelande tränare, som förra säsongen?

– Nej, jag sa i från mig det ganska tidigt. Jag kände i fjol att det inte fungerade, det blev för mycket fokus på annat än spelet. Hade jag presterat i allsvenskan som jag gjorde i våras hade jag varit ett rundningsmärke, säger Emil Strandell.

I och med förlusten ligger H/B kvar under nedflyttningsstrecket.

Mer läsning

Annons