Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick sin allsvenska säsong förstörd – nu vänder han hem till Bollnäs: "Tråkigt att inte få bestämma själv"

Fredrik Nilsson fick sin första allsvenska innebandysäsong spolierad – när den knappt ens hade hunnit börja.
Nu vänder målvakten – som fortfarande är skadad – hem till Bollnäs/Hertsjö igen för spel i division 2.
– Det känns spännande, men ändå tråkigt att lämna H/B under de här omständigheterna, säger 24-åringen.

Annons

Fredrik Nilsson på kryckor efter att ha skadat foten på träning i höstas.

Målvakten Fredrik Nilsson gick från Alfta till Hudik/Björkberg efter säsongen 2014/2015 – och var sedan med om att ta upp H/B till allsvenskan. Väl där, i landets nästa högsta serie, fick han bara en match innan den ödesdigra fotskadan kom.

– Jag har haft stora problem sedan jag skadade mig, egentligen. Det gick väl bra ett par veckor där, men jag missade slutet likt förbannat, säger 24-åringen om när H/B räddade kontraktet efter stor spänning i sista omgången.

LÄS MER: Säsongen kan vara över för Nilsson

LÄS MER: Nu tränar målvakten igen

Det är den problematiska fotskadan som gör att han nu väljer att kliva ner två divisioner och representera klubben där han bor – Bollnäs/Hertsjö i division 2.

– Jag tränade väl hyfsat i sommar, sen blev det brännbollsyran och efter den är det ännu värre med foten. Jag har en benbit som sticker ut under fotknölen och är otroligt svullen, säger han.

En match i allsvenskan – det var vad Fredrik Nilsson hann med i H/B.

Att vara tvungen att lämna allsvenskan på grund av en skada svider för Fredrik Nilsson.

– Det ska bli jättekul att komma hem och spela ett år. Jag måste göra det för att känna om foten håller. Men egentligen vill jag ju spela i Hudik, men kan inte det när jag har de här problemen. Det känns pissigt att inte få bestämma själv, men jag måste ju lyssna på kroppen.

Om foten inte blir bättre?

– Helt ärligt så håller det nog inte då. Jag kanske få tänka om då och lägga det här (innebandyn) åt sidan. Någonstans får det ju räcka.

Bollnäs/Hertsjö ser ut att få ett hyggligt lag i tvåan. Förutom Fredrik Nilsson är även Filip Nilsson klar för klubben, även han provade under den gångna säsongen på allsvenskt spel i Hudik/Björkberg – men lämnade för Alfta i februari i och med en dubbellicens.

Filip Nilsson är klar för spel i Bollnäs/Hertsjö.

– Det är ganska mycket ungt blandat med någon äldre räv. Filip håller ju egentligen för att spela bra mycket högre än division 2 och blir absolut en nyckelspelare. Sen ska ju Johannes Sigvardsson spela här, och Joel Högberg finns sedan innan, säger Fredrik Nilsson om lagbygget, och är snabb med att tillägga:

– I mina ögon finns det bara en sak, det är att vi ska gå upp. Det känns lite som nu eller aldrig, det är den här säsongen det ska hända. Så det är spännande på det sättet, men tråkigt att lämna H/B under de här omständigheterna, säger Fredrik Nilsson.

"Filip är den stora talangen med det sköna flowet och den låga tyngdpunkten. Redan i 15-årsåldern spelade Filip i division 1 med vårt a-lag. Han har sedan dess gått (och spelat) på RIG i Umeå, i allsvenskan med Hudik/Björkberg och varit på juniorlandslagsläger. Som återvändare i BoHe kommer Filip tillföra mycket i det värderande spelet och som avgörande dirigent när målen kommer", skriver Bollnäs/Hertsjö på sin hemsida om Filip Nilsson.

"Fredrik är av oss Bollnäsbor ansedd som Hälsinglands bäste målvakt. När han nu återvänt från allsvenska Hudik/Björkberg kommer BoHe-försvaret få stora möjligheter att bomba igen", skriver man om Fredrik Nilsson.

Spelschemat för division 2 Västernorrland, där Bollnäs/Hertsjö spelar, lär släppas i sin helhet under nästa vecka. Övriga lag från Hälsingland i serien är Alfta och Hudik/Björkberg U. Gluggen och Wallvik har bägge hoppat av.

Mer läsning

Annons