Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick säsongen förstörd – så ska H/B-backen bidra från bänken

Ett trasigt korsband har förstört Viktor Borgs säsong.
Nu får H/B-backen en helt ny roll i laget.
– Nu får man bidra med andra bitar än på planen, säger han.

Annons

En knäskada stoppar Viktor Borg från spel i allsvenskan. Men det hindrar honom inte att vara en stor del av Hudik/Björkberg under lagets andra säsong i den nästa högsta serien.

LÄS MER: Säsongen är över för Viktor Borg

Under vintern kommer Borg att fungera som assisterande tränare, med huvudansvar för vissa områden.

– Jag har ett litet ansvar gentemot backarna och försöker flika in med findetaljer. Och jag har ett visst ansvar för vårt boxplay, säger 23-åringen om den nya rollen.

Viktor Borg under en match förra säsongen. I år får han se på från sidan, då den skadade backen kliver in i ledarstaben.

Hudik/Björkberg vann den allsvenska premiären borta mot Umeå City med 10–6, i en match där defensiven enligt Viktor Borg "fungerade okej".

– Vi gör ingen supermatch rent försvarsmässigt men vi börjar hitta våra positioner bättre och bättre, så det känns bra. Kommunikationen inom laget har blivit bättre, och det är viktigt nu när vi har fått ett nytt försvarsspel som vi vill ska fungera.

LÄS MER: Han pekas ut som årets genombrottsman i H/B

Korsbandsskadan var såklart ett blytungt bakslag. Men med ett nytt uppdrag för laget, att kombinera med rehabiliteringen, så känns vintern betydligt lättare att möta.

– Verkligen, nu får man bidra med andra bitar än på planen. Det känns jättebra.

På lördag väntar hemmapremiär, då seriefavoriten Djurgården kommer på besök. Och fjolårets serietvåa kommer garanterat att sätta H/B-försvaret på prov.

Viktor Borg vet hur han vill att laget ska agera för att freda målet.

– Det handlar om att hålla positionerna, vara disciplinerade, ligga nära och vara aggressiv. Det är egentligen nyckeln i alla matcher, men det är via det som vi hittar kontringar och gör mål. För kontringar är vi ett av de vassaste lagen i serien på.

Han ser fram emot hemmapremiären, även om det inte blir i den roll som han såg framför sig för en dryg månad sedan. Innan den där olyckliga situationen i träningsmatchen mot Ankarsvik.

– Det går inte att få en roligare hemmapremiär, med tuffast möjliga motstånd. Jag tror att vi har en stor chans att knäppa Djurgården på näsan. Förra året hade vi två oavgjorda, och en torsk i sudden om jag inte minns fel.

LÄS MER: Tio mål och tre poäng i premiären för Hudik/Björkberg

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons