Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elving efter trendbrottet: "Vi taggar till för Gävles jävla beteende"

/

En redan tunn H/B-trupp blev ännu tunnare när Jesper Lundgren kallades hem av Gävle GIK.
Just denna "affär" lyckades Thomas Elving använda som tändvätska för sina spelare i matchen mot Västerås.
– Jag sa det i mellan andra och tredje: nu taggar vi till för Gävles jävla beteende, säger Hudik/Björberg-tränaren efter lagets första seger sedan 1 november.

Annons

Tidigare i veckan kallades Jesper Lundgren hem av klubben som har honom kontrakterad – SSL-klubben Gävle GIK.

Något som fick flera i det allsvenska laget Hudik/Björkberg att gå i taket. Backen Emil Strandell sa till exempel att han skämdes över att ha spelat i Gävle GIK.

Med just Lundgren som åskådare på läktaren besegrade H/B Västerås med 10–6 – efter en urladdning i tredje perioden, då man gjorde 5–0 på sin motståndare.

LÄS MER: Lundgren vill hålla sig neutral

Det kanske har sin förklaring...

– Det här med "Lunkan-affären"... Jag sa det mellan andra och tredje: nu taggar vi till för Gävles jävla beteende, säger Hudik/Björkbergs tränare Thomas Elving.

Men hur kunde ni hitta det så bra i tredje?

– Ja, säg det? Det finns en enorm vilja hos de här killarna. Vi har tre-fyra stycken i dag som knappt kan stå. De visar ett sånt hjärta att det är sjukt, säger Thomas Elving.

LÄS MER: Här ville H/B lägga energin

Både Viktor Jansson och Johan Elving spelade matchen mot Västerås med skadekänningar, och dessutom fick backen Viktor Borg spela nästan hela matchen med en lårkaka.

– Det blir reparationer i början på nästa vecka. Det har varit en oerhört tuff vecka nu, med matcher lördag, onsdag, lördag. Vi är inte vana vid det, så spelar man inte i division 1. Då är lördag-söndag jobbigt. Vi är redan några (spelare) i truppen, så det sliter, säger Thomas Elving.

Ger du grabbarna vila nu efter den här segern?

– Ja, i morgon. Sedan ska vi leka lite med Peter Hermansson på måndag. Men det blir ingen löpträning och så. Sen kör vi som vanligt tisdag, onsdag och torsdag. Det håller inte annars.

Hur mår du då, coach?

– Nu mår jag jävligt bra, men det är inte så konstigt, det...

Mer läsning

Annons