Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elfvings hysteriska målform håller i sig – men H/B:s tvåmålskytt självkritisk: "Har några lägen till"

/

Johan Elvings hysteriska målform håller i sig.
Mot Djurgården svarade han för två nya fullträffar – men skyttekungen var självkritisk efter matchen.
– Jag har några lägen till som jag skulle vilja trycka dit, säger han.

Annons

Efter matchen mot Djurgården var det en känslomässigt splittrad Johan Elving som med långsamma steg vandrade av planen.

Hans Hudik/Björkberg hade stört topplaget Djurgården och fått med sig en poäng efter 6–6 vid full tid – ett på förhand bra resultat. Men därefter var det Djurgården som avgjorde i sudden death och knep bonuspoängen.

– Synd, i dag var vi verkligen värd att vinna. Men dom får in lite enkla bollar och är hetare i slutet när det ska avgöras, säger Johan Elving.

Krysset var H/B:s fjärde oavgjorda match den här säsongen. Inte vid ett av de tillfällena har laget lyckats kliva av som vinnare i förlängningen.

Mentalt tuff, menar Johan Elving, men också viktiga poäng som går förlorade i jakten på förnyat allsvenskt kontrakt.

– Vi hade behövt en vinst på pappret om man säger så. Det kommer att bli tajta matcher och det kommer att bli viktigt att ta extrapoängen. Och har man en sån i ryggen är det lättare att knyta ihop det nästa gång. Självklart sitter det i skallarna, men det är inget man kan stänga av. Vi måste in och köra hundra procent hela tiden.

Publiken, 557 till antalet, fick se en svängig, spännande och underhållande match där lagen turades om att ha ledningen.

För Johan Elving, som är inne i ett smått hysteriskt målstim för tillfället, blev det två mål i matchen. Målen kom i den andra perioden, när H/B vände underläge 3–4 till ledning 5–4.

Läs mer: Skyttekungen har hetaste klubban i serien: "Har varit lite extremt"

Men seriens skyttekung, nu totalt uppe på 27 mål, ville ha mer. I den tredje perioden var han först nära att styra in en boll från nära håll och strax därefter fick han ett gyllene skottläge i slottet. Men då slog Elving hål i luften.

– Godkänt får jag väl ge mig totalt sett. Men jag har några lägen där i tredje som jag skulle vilja trycka dit. Det är synd, har man lite bättre utdelning en sån här dag så brukar det kunna slinka in någon till, säger han och lägger till.

– Sen blir jag trött i sista och har svårt att pressa ur allt. Det stumnar till i benen lite.

Det blev alltså en bitter förlust i förlängningen. Men med lite distans till det hela kan Hudik/Björkberg se tillbaka på en starkt genomförd match – som ändå gav en poäng mot tabelltvåan från Stockholm.

Och om Johan Elving var missnöjd med sina bommade lägen, så var han desto nöjdare med sina lagkamrater.

– Så här direkt efter blir det en jättebesvikelse, när dom avgör. Men det får lägga sig lite så får vi glädja oss åt en poäng. Vi gör ett jäkligt bra jobb i dag och jag är jättenöjd med laget. Det är ett jättestort steg i rätt riktning, alla är 110 procent i dag.

Under lördagskvällen väntades Hudik/Björkberg presentera ersättaren till den sparkade tränaren Andreas Asp.

Så blev det inte. I stället kan en ny tränare bli klar i början på veckan.

Läs mer: H/B skjuter på tränarfrågan till början på veckan: "Jobbar på lite olika alternativ"

Läs mer: H/B om beslutet att sparka tränaren Andreas Asp

Mer läsning