Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla förluster för Hudik/Björkberg

/
  • Bollarna ville inte in för Hudik/Björkberg i träningsmatchen mot Runsten.

Två träningsmatcher – två förluster blev helgens facit för Hudik/Björkberg.
Dock med olika betyg från den nye tränaren Stefan Månström.
– I fredagens match mot Granlo står vi upp bra. I dag har vi inte skallarna på plats, säger han efter förlusten mot Runsten.

Annons

Efter en tapper insats mot superligalaget Granlo på fredagskvällen, där Hudik/Björkberg föll med 5–9 kom en något större missräkning på söndagen: Förlust med 5–8 i årets första hemmamatch mot division 1-laget Runsten.

– Energifattigt. Det verkar som vi var tröttkörda mentalt efter matchen i fredags. Vi springer och rör oss bra i dag, men är inte med i huvudet, säger Stefan Månström.

Hudik/Björkberg tog ledningen efter fem minuter genom nyförvärvet Filip Nilsson, men sedan ramlade tre mål in bakåt, vilket det delvis fanns en förklaring till.

– Första perioden provade vi att sätta press på dem och spela med hög defensiv. När vi har mött superligalag har vi legat med vår låga defensiv, så det var första testet. Vi släpper ju in tre mål så det är lite att skruva på, säger Månström.

Även offensivt kan det komma att bli en del att fixa med för tränarparet Månström och Andreas Asp under försäsongen. H/B hade många avslut, vann skottstatistiken med 17–5 i sista perioden – men bollen ville inte in.

Stefan Månström:

– Det är för enkla avslut. Det är inte de där hotande positionerna skotten kommer ifrån. Med så pass mycket bollinnehav skulle vi kunna göra lite mer tycker jag, säger han och fortsätter:

– Men som sagt, vi har tränat eller spelat match varje dag den här veckan så det kan vara en förklaring till att det är lite tröttkört mentalt.

Mer läsning

Annons