Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Befarad korsbandsskada för H/B:s Viktor Borg: "Jag känner direkt hur det smäller till"

En befarad korsbands- eller ledbandsskada. Det är domen för H/B:s Viktor Borg, som nu väntar på magnetröntgen för ett definitivt besked. – Man är lite låg såklart, säger han.

Annons

Hudik/Björkbergs träningsmatch mot Ankarsvik var inte ens en minut gammal när olyckan var framme för Viktor Borg.

Den 23-årige H/B-backen berättar själv om händelsen som skapar oro inför den kommande säsongen.

– Jag tog en löpning längs vänsterkanten och så hamnade bollen bakom mig. Jag hamnade med högerbenet i ett utsträckt läge, men i samma veva ville jag komma åt bollen. Så jag vrider kroppen, men foten sitter kvar i golvet. Jag känner direkt hur det smäller till i knäet.

LÄS MER: Fick sin allsvenska säsong förstörd – nu vänder han hem till Bollnäs

Han fördes till akutmottagningen. Där har han undersökts och under torsdagsförmiddagen var det en dämpad Viktor Borg som lämnade sjukhuset.

– Jag har inte fått något riktigt svar, men det pratas om en eventuell korsbandsskada och ledbandsskada. Vi ska avvakta med fullt besked, tills vi har gjort en magnetröntgen, säger Borg.

Viktor Borg inväntar besked om hur allvarlig knäskadan är. En magnetröntgen ska ge svaret.

Röntgen kommer att genomföras under fredagen eller måndagen. Själv vill han inte ta ut någonting i förskott och han hoppas såklart på att undersökningen ska ge ett positivt besked.

LÄS MER: Efter skadan – H/B-centern är redo för allsvenskan

– Just nu vet jag ingenting, mer än att jag ska göra en magnetröntgen. Så jag utgår därifrån. Om det är någon större skada på korsband eller ledband så får vi ta ställning till det då och planera för det, säger Viktor Borg och avslutar.

– Men det är klart att det är väldigt trist, framför allt när man har haft en så bra försäsong, där alla är väldigt laddade för en ny säsong.

Mer läsning

Annons