Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta fick slita mot Gluggen

/
  • Alftas poängkung Tom Hansson var het i hemmapremiären – men Gluggens ypperlige målvakt Mattias Berg Larsson var en svår nöt.

Indianerna från Alfta är på krigsstigen – med tvåans topp i sikte.
Men i hemmapremiären mot nykomlingen Gluggen fick de slita för en "given" skalp.
Även om 8–6 var stabilare än siffrorna antyder.

Annons

– Det blev ju lite nerv när vi inte sätter våra chanser, sade hemmatränaren Mattias Asp, efter en svängig och tempostark start.

Alfta började övertygande och gjorde 3–0 i första perioden.

De flesta trodde nog att det skulle rulla mot storsege. Men Gluggen (Söderhamn) bjöd på kamp, och kunde (med lite flyt) vinna andra perioden med 4–3.

– Det tog en period att komma in i tempot. De ligger ju snäppet före i tekniken, men vi klarade att matcha det med vårt kraftspel, sade lagkapten Daniel Pettersson.

Det var i spetskvaliteten som skillnaden fanns. I spelare som Alftas elegante kapten Tom Hansson, som stod för ett mål och fyra assist.

Hansson passade till Tobbe Johanssons viktiga 7–4 i sista perioden. Och förarbetet till Erik Stenbecks 8–4 var ett nummer i den allra högsta skolan.

Alftas målvakt Jens Arvidsson räddade en straff vid 8–5, och Gluggens sista mål kom i slutsekunderna. En rätt säker seger, trots allt.

Redan på söndagkväll spelar Alfta sin andra match, borta mot Saga. Gluggen får vila till onsdag, då väntar Håsta i hemmapremiären.

Mer läsning

Annons