Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Inköp Gävleborg en felkonstruktion"

Svårigheten att hitta kompetent arbetskraft, infrastrukturen och den kommunala upphandlingen är något som företagarna i Ovanåker inte är nöjd med. Det framkom när Svenskt Näringsliv i måndags presenterade sin och Demoskops årliga undersökning om det lokala företagsklimatet vid en pressträff i Alfta.

Ovanåker är en stabil kommun vad gäller företagande och företagsklimat som sammantaget ligger över länsgenomsnittet och lika med riksgenomsnittet. Det berättade Svenskt Näringslivs regionchef Lars Beckman när han i måndags presenterade årets undersökning om företagsklimatet vid en träff på Alfta Rehab. Undersökning har gjorts av Demoskop som frågat 200 företagare.

Det finns dock en del saker Ovanåkersföretagarna inte är helt nöjda med, synpunkter som även framkommit under tidigare företagsklimatsundersökningar gjorda i kommunen.

Svårigheten att få tag på kompetent arbetskraft till företagen är en sådan fråga som bekymrar företagarna.

- Eftersom undersökningen gjordes under förra året då vi hade en lågkonjunktur tycker jag det här är allvarliga signaler, säger Lars Beckman.