Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inkonsekvent, Hellsén

Väldigt många jägare har reagerat mycket starkt mot Jägareförbundets länsordförande Hellséns uttalande att om den man som är misstänkt för jaktbrott skulle få gå, utan eget vapen, tillsammans med en annan jägare, med sin hund, så "svärtar han ner en hel jägarkår"!

Vi vill först tydliggöra att vi inte försvarar den handling som mannen är misstänkt för och som han kommer att ställas inför rätta för, men i Sverige har vi vissa regler om rättssäkerhet och den mest fundamentala regeln är att till dess man är fälld i en domstol, så är man att betrakta som oskyldig.

Det borde du Hellsén känna till, särskilt som du även är nämndeman. Vi anser att mannens jaktledare och hela hans jaktlag har handlat helt rätt.

Det mycket anmärkningsvärda är också att när en jägare i ditt eget lag blev dömd och fälld för upprepade lagbrott och blev fråntagen sina vapen, då tog du själv med honom och han fick följa med dig under älgjakten! Då gick det bra minsann!

Du som ska representera jägarna ska väl för sjutton inte, helt i onödan, göra sådana uttalanden om att "svärta ner en hel jägarkår"!

Du uttalar dig som representant för Naturskyddsföreningen eller Rovdjursföreningen!

Det finns en jägarorganisation som alltid står på jägarnas sida, självfallet inom lagens råmärken, och vi har fått många nya medlemmar under de senaste dagarna.

Styrelsen för Jägarnas Riksförbund lokalföreningen i Woxnadalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel