Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingvars hjärta slår för innebandy

Det finns ingen bättre sport än innebandy. Orden kommer från Ingvar Karlsson, 60 år, från Lörstrand i Järvsö. Men nu har Ingvar Karlsson fått nog av sin kära innebandy.

– Ja, efter 18 år inom innebandyn i Ljusdals kommun är det dags att varva ned. Jag måste få lite tid till mig själv nu, jaga mer och så där, säger Ingvar.

Ingvar Karlsson har en diger ledarmeritlista inom innebandyn. Förresten han var tidig att spela också. Redan 1972 i innebandyns gryende ungdom. Det var i Stockholm.

– Sen kom jag till Järvsö i januari 1990 och var bland annat med om att bilda Järvsö Innebandyklubb, säger Ingvar.

Och inte nog med det. Ingvar Karlsson var alltså från början verksam i Järvsö IBK han var ledare för "Vi unga" med innebandyn som uppgift och tog hem Riksmästerskapen tre år i rad. Han har tränat flera ungdomslag, herrlag i division 4 med serieseger som följd och de senaste åren har han tränar IK Ljusdals damlag. Förra året blev det en tredjeplats – i år med en tredjeplats från slutet.

– Vi har för dålig rekrytering, så är det bara. Och det har fört med sig att vi i årets serie fått åka till Östersund i två resor med bara åtta spelare. Det håller inte i längden, säger Ingvar Karlsson.

Ingvar satt även som ordförande för Järvsö IBK under många år samt ordförande för Hälsinglands Innebandyförbund under ett år.