Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingrid Runds

Ingrid Runds avled den 23 maj, en vecka efter sin 90-årsdag.

Annons

Ingrid Runds hette Eriksson som ogift och växte upp på gården Bytra i Knåda, i en syskonskara på sex.

Vid 20 års ålder gifte hon sig med Henry Runds. Makarna fick fyra barn tillsammans, tre döttrar och en son.

I samband med giftermålet flyttade Ingrid och maken till hans föräldrahem Kopparsgården i Knåda. De delade då hus med makens föräldrar, som Ingrid avgudade.

Så småningom tog makarna över det lilla jordbruket. Ingrid Runds trivdes mycket bra med att hjälpa maken med jordbruket och hon sörjde mycket när de var tvungna att ta bort djuren på grund av makens sjukdom.

Ingrid Runds började sedan arbeta inom kyrkogårdsförvaltningen i Ovanåker. Hon trivdes med att arbeta ute och det fick hon också göra med skötseln av kyrkogården vid Ovanåkers kyrka.

Hon var överlag mycket aktiv inom kyrkan och varje vecka gick hon på sammankomster med Ljuspunkten i Smyrnaförsamlingen.

Ingrid Runds var pigg in i det sista och bodde i egen lägenhet i Edsbyn. Hon deltog gärna i aktiviteter arrangerade av Röda Korset och hembygdsföreningen eller umgicks med sin stora vänskapskrets.

Nyligen firade hon sin 90-årsdag omgiven av alla sina nära och kära, som betydde så mycket för henne.

Hennes stora intressen var handarbete och blommor och hon trivdes i naturen.

Ingrid Runds blev änka den 23 maj 1984, på dagen 30 år före sin egen bortgång.

Hennes närmast anhöriga är tre döttrar och en son med respektive, barnbarn och barnbarnsbarn.