Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Inget styrelsemöte om FP-uttalande"

Folkpartiets styrelse i Bollnäs har inte diskuterat förtroendet för sin gruppledare Ingrid Hammarberg. Det säger styrelseledamoten Rakel Lundgren efter ett uttalande i frågan från partiets kommunordförande Peter Nordebo.

I förra veckan meddelade styrelseledamoten Lars Hammar – mera känd som kommunens trafikingenjör – att han avsäger sig sina politiska uppdrag och lämnar Folkpartiet. Som orsak angav han partiets gruppledare Ingrid Hammarberg och det han upplevde som personmobbning från hennes sida.

Sedan dess har en grupp politiker från oppositionspartierna BP, M och C och en före detta tjänsteman uttalat sitt stöd för Lars Hammar – och det har i sin tur fått Folkpartiets kommunordförande Peter Nordebo att agera.

- Folkpartiet i Bollnäs har fullt förtroende för Ingrid Hammarberg som gruppledare i kommunfullmäktige, sa han bland annat i ett uttalande i torsdagens Ljusnan.

Av detta kan man få intrycket att frågan har diskuterats i styrelsen – men så är inte fallet, konstaterar styrelseledamoten Rakel Lundgren i Arbrå:

- Jag har inte varit med på något möte om detta, säger hon. Däremot meddelade jag i förra veckan både ordföranden och andra i styrelsen att jag ansåg att vi borde ha ett möte.

•Betyder det här att du inte står bakom Peter Nordebos uttalande:

- Jag ställer inte upp på uttalanden som har gjorts i känsliga frågor, utan att vi har diskuterat dem i styrelsen.