Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget stöd för planprotest i Kläppa

Länsstyrelsen anser att boende i Kläppa, Ljusdal, inte har tillräckliga skäl för att den nya detaljplanen i området ska upphävas.

Två fastighetsägare i området har överklagat kommunfullmäktiges beslut från i mars att anta en ny detaljplan för fastigheten Kläppa 27:1 med flera. Syftet med planen är att ändra markanvändningen för bland annat småindustri och handel.

Grannarna känner att eventuella nya verksamheter kan bli störande liksom en ny vägsträckning. Ägarna till ett par av fastigheterna anser också att det är fel att de inte har fått vara med i planprocessen.

Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att i detta fall väger det allmännas intresse tyngre än enskilda och kommunen har följt lagen när det gäller planprocessen.

Vill de klagande gå vidare kan de begära överprövning av länsstyrelsens beslut hos mark- och miljödomstolen i Östersund.