Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget stöd för mer elevstöd

Statliga Skolinspektionen gör inget åt ett elevstödärende i Ljusdals kommun mer än att kräva att kommunen följer upp och utvärderar det som har gjorts.

Eleven som ärendet gäller går i vanlig klass med hjälp av en assistent. När rektor i april berättade att elevens assistenttid skulle minskas inför höstterminen blev detta ett ärende hos Skolinspektionen.

Anmälaren anser att eleven har samma stödbehov och att skolans beslut fattats utan att berörda lärare eller assistent har fått yttra sig. Från skolans sida hävdas att eleven klarar av att nå sina mål på ett bra sätt och därför inte behöver lika många assistenttimmar som tidigare.

Skolinspektionen skriver att den inte kan ta ställning vilka stödåtgärder som behövs i ett ärende. Däremot ska bedömningen av elevens stödbehov bygga på en utvärdering och analys av den aktuella stödåtgärden. Därför ombeds Ljusdals kommun att senast i slutet av november lämna ett åtgärdsprogram.