Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget mirakel för Damkronorna

Hon räddade 44 skott, men till slut tvingades Valentina Lizana Wallner att fly puckregnet.

Då var halva OS-semifinalen spelad.

– Det var nästan skönt att bli utbytt, säger "Valle".
Damkronorna drömde om en repris från Turin, men man var aldrig nära att rubba storfavoriten USA som fullständigt blåste Sverige av banan under de två första perioderna.
Den ende som höll siffrorna nere och gjorde att det såg anständigt ut på anslagstavlan var en fullständigt briljant Valentina Lizana Wallner.
Ändå fick hon nog efter halva matchen då hon släppt in fem puckar. Då hade hon ändå räddat 44 skott.
Eller rättare sagt: lagledningen ville spara henne till bronsmatchen på torsdag.
Som väntat var Damkronorna chanslöst mot ett USA som trampade plattan i mattan direkt från start och fullständigt blåste Sverige av isen. Och när de svenska spelarna inte hann med drog de på sig utvisningar, och det kostade.
– Det håller inte att dra på sig utvisningar mot ett så bra lag som USA. Det kostar alldeles för mycket, säger Erika Grahm som spelade sin 100:e landskamp i OS-semifinalen.
Och med det spel som USA visade upp kunde inte ens Valentina rädda sitt lag och till slut blev det en överkörning, åtminstone under två perioder.
– Vi får ta med oss det spel vi hade i tredje perioden, säger Valle.
Hur var det att stå där ute i puckregnet?
– Det var mycket att göra, tufft men väldigt lärorikt.
Vad säger du om USA som lag?
– Åh, de är världens bästa lag, jag tror att de kommer att ta OS-guldet.
Bad du om att bli utbytt?
– Nej. De pratade om att skulle det bli väldigt mycket att göra och jag hade nästan 50 skott efter halva matchen så det var ett smart drag av tränarna. Jag spelade bara halva matchen men jag var väldigt trött.
Du protesterade inte?
– Nej, det gjorde jag inte, det var helt okej. Jag har nog aldrig haft så mycket att göra i en match som den här, säger Valle.

Per Hägglund

per.hagglund@mittmedia.se