Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget mer Lokal på SJ-området

Det blev en sommar med Lokal i de gamla lokstallarna. Nu har ägarna Katarina Nordin och Martina Törnblom bestämt sig för att lägga verksamheten på is.

Annons

Våren 2013 uppstod nytt liv i det äldsta lokstallet på SJ-området då det fotografiska centrumet Lokomotiv och glasbruket Återbrukshyttan etablerade sig.

På sommaren öppnade även restaurangen Lokal. Grundtanken var att driva den året om, men förutsättningarna ändrades då kommunen meddelade att de inte tilläts ha servering inomhus.

– När Trafikverket som remissinstans sade nej drog vi tillbaka ansökan om bygglov, säger Per Molin, mark- och exploateringsingenjör på Bollnäs kommun.

Det hade varit möjligt att gå vidare med ärendet till bygg- och miljönämnden men det valde fastighetsgruppen att inte göra.

– Vi tyckte att det inte var någon större idé, Trafikverket hade yttrat sig negativt och vi tänkte att det där får vi ta in i en senare detaljplaneprocess.

Det beslutet beklagar Karolina Nordin och Martina Törnblom.

– Hur ska vi få en ärlig chans att driva verksamheten om det regnar i tre veckor, det finns inga förutsättningar för det, säger Katarina Nordin.

Med fötterna i startgroparna körde de i alla fall för den innevarande säsongen – och det ångrar de inte.

– Det värsta som kunde hända var att det inte skulle komma nå folk, men jäklar va folk det kom. Och jäklar va kul vi hade!

När det blev höst började de i stället saluföra bland annat matlådor. Men klimatet visade sig vara ett betydande hinder.

– När kylan kom upptäckte vi att det var skitkallt i köket, säger Martina Törnblom.

Nu upphör Lokal – och det sker med blandade känslor.

– När vi väl tagit beslutet så var det skönt, säger Martina Törnblom.

– Vi har försökt så mycket det gick, säger Katarina Nordin.

Företaget är inte nedlagt eller satt i konkurs, men driver ingen verksamhet.

– Det är i lokstallarna vi vill vara. Som läget är i dag finns inga planer på att köra vidare, säger Katarina Nordin.