Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget intresse för att driva parken

Över 100 föreningar i Ljusdals kommun har fått förfrågan om att ta över driften av Ljusdals Folkpark. När svar nu kommit står det klart att det inte finns någon förening i Ljusdal som vill driva parken.

I början av sommaren fick kommunchef Nicklas Bremefors ansvaret att utreda huruvida intresse för drift av Folkparken i föreningsregi fanns. Ett mail gick ut till samtliga föreningar registrerade i Ljusdals kommun, det rör sig om ett hundratal.

Sista dagen för svar var den 26:e augusti. Inte ens tio av hundratalet föreningar har svarat på spörsmålet. Av de svar som inkommit att döma upplever föreningarna att hela ansvaret för Folkparken är för stort.

Precis som PRO svarar flera föreningar att det finns ett visst intresse för att hyra parken i olika sammanhang. Några vittnar också om att det finns en vilja att delta, bland annat genom att bistå med arbetskraft vid större arrangemang.

Kommunchef Nicklas Bremefors konstaterade redan när beslut om återköp togs att föreningslivet inte är mycket att hoppas på vad gäller huvudansvaret för driften och att det hur som helst blir minst en kvartsmiljonskostnad per år för kommunen att driva parken. Därför lär inte föreningarnas svar komma som någon överraskning.

Anna Kjellander, informationschef på Ljusdals kommun, ansvarade för författandet av mailet och hon förklarar att syftet främst var att skanna av vilket intresse som fanns.