Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget har hänt med vårt yrkande

Svar till Lars B Johansson insändare (13/2). Vi centerpartister är lika oroade som du över bristen på bostäder i kommunen.

Därför motionerade jag redan i oktober i fjol tillsammans med Hans Jonsson om att kommunen uppdrar till Aefab att utreda nybyggnation av bostäder, i både Edsbyn och Alfta, men också i andra byar i vår kommun. Men ingenting har hänt hittills med vårt yrkande.

Redan 2010 fanns det planerade nybyggnationer av lägenheter. Planarbeten för att möjliggöra byggnationer både på Skidan samt på norra sidan Voxnan i centrala Edsbyn hade startats. Dessa planer är nu klara sedan flera år tillbaka men vi har inte sett någon ansats eller politisk vilja att bygga någon ny lägenhet i Edsbyn. I Alfta pågår planer i Knagga gård, där var det tidigare fem lägenheter, vi får se om det blir fler när byggnaderna har färdigställts.

Byggnationer gjordes tidigare löpande innan det var brist på lediga lägenheter. Under 2000-talet har både kvarteren Triangeln och Spinnaren byggts. På 1990 talet byggdes området Backa och de sista åren på 1980 talet byggdes de stora områdena Hingsten och Sunnangården.

Ulf Odenmyr (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel