Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget hallbeslut före valet

Det blir inget beslut om en bandyhall på Sävstaås före valet. Den pågående upphandlingen avbröts på måndagen – och kommunstyrelsens majoritet vill nu söka billigare alternativ.

Totalkostnaden för en hall, utan loger och restaurang, skulle bli minst 113 miljoner kronor. Och det är 33 miljoner för högt, konstaterade teknik- och fritidsnämnden vid ett extra sammanträde på måndagsförmiddagen.

Kommunledningens ambition var att bygga en hall för högst 80 miljoner kronor – och vid kommunstyrelsens extra sammanträde på eftermiddagen beslutade majoriteten om ett nytt uppdrag till teknik- och fritidsnämnden.

– Vi vill att teknik- och fritidsnämnden ska försöka hitta alternativa lösningar, som gör det möjligt att bygga en hall på Sävstaås inom budgetramen 80 miljoner, sa kommunstyrelsens vice ordförande Peter Nordebo (FP) efteråt.

Detta betyder inte att det ska göras en ny upphandling nu, påpekar Socialdemokraternas gruppledare Jan Lahenkorva.

– Men det kan leda till en upphandling senare, kompletterar Peter Nordebo.

I kommunstyrelsens majoritet ingår S, FP, V och SVP.

Förslaget – som går vidare till kommunfullmäktiges sammanträde med start klockan 16 – är att uppdraget till tekniska ska återrapporteras till kommunstyrelsen i september.

Då kan det alltså inte bli något beslut om en ny upphandling före valet?

– Nej, det är orimligt, säger Nordebo och Lahenkorva.

Oppositionens representanter var inte överens med majoriteten om beslutsförslaget. BP, M och KD vill inte ha någon hall alls på Sävstaås, utan anser att SJ-området i centrum – och privata finansiärer är ett bättre alternativ.

Centerns ledamöter vill inte ha någon hall alls i det ekonomiska läge som råder – och SD har föreslagit investeringsstopp.